Închide

Senator: Băsescu şi Antonescu s-au întâlnit în februarie pe tema lui Uioreanu. Băsescu l-a şantajat pe Crin ca să nu mai candideze la prezidenţiale

PoliticaRecomandarea redacției by Actual de Cluj - iun. 17, 2014 0 255

Un senator dezvăluie: întâlnire „de gradul zero” după cum spune el, în februarie între preşedintele Traian Băsescu şi preşedintele PNL Crin Antonescu, pe tema preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu despre care ar fi existat încă de atunci dovezi că lua mită.

Senatorul Liviu Pop spune că are „informaţii clare” președintele Băsescu a avut o întâlnire „de grad zero” în 10 februarie cu Crin Antonescu, în care conducătorului liberalilor i s-au adus la cunoștință că există probe și înregistrări incriminatoare referitoare la mita de la preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. „Scopul a fost unul singur, se pare că Băsescu i-a cerut lui Antonescu să se retragă de la prezidențiale, vehiculând varianta Ponta – președinte, Antonescu – premier, scenariu care reiese din declarațiile lui Băsescu de a doua zi”, spune Pop.

Acum Pop le adresează public celor doi câte o întrebare: „Domnule Băsescu, este adevărat că v-ați întâlnit în data de 10 februarie cu domnul Antonescu pentru a-i prezenta informațiile incriminatoare referitoare la șpaga de la Uioreanu?”, respectiv „Domnule Antonescu, e adevărat ca vi s-a cerut retragerea din cursa prezidențialelor în schimbul creării unei drepte unite sub conducerea lui Băsescu?”.

Amintim, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu a fost arestat preventiv în urmă cu trei săptămâni sub acuzaţia de luare de mită. Procurorii spun că ar fi cerut un comision din sumele pe care Consiliul Judeţean le trimitea unor comune din judeţ pentru lucrări de construcţie şi că ar fi primit mită şi de la constructorul noii piste a aeroportului, Ioan Bene.

Liviu Pop e un senator PSD ales în Maramureş. E preşedintele Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială.

Crin Antonescu a anunţat în 31 mai că renunţă la candidatura de la alegerile prezidenţiale. „Vreau să anunţ o decizie legată de candidatura la preşedinţia României:  ştiu, sau cel puţin consider, că sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar putea avea. Spun acest lucru pentru că am forţa, personalitatea, conturul, experienţa politică necesară, ideile, vizunea, şi capacitatea de a lupta pentru ca la toamnă PSD să nu pună mâna pe preşedinţia României”,a spus el.
Decizia a venit după ce Uioreanu a fost reţinut pentru 24 de ore şi apoi arestat preventiv pentru 30 de zile, în 28 mai.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare