Închide

Șeful ISU Cluj, înaintat în grad prin decret prezidențial, la general de brigadă

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 05, 2018 0 142

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Cluj, colonelul Ion Moldovan, a fost avansat în grad de general de brigadă, cu o stea, prin decret prezidențial, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Ion Moldovan conduce pompierii militari clujeni de mai bine de patru ani și a parcurs toate treptele ierarhice ca ofițer de pompieri în cadrul unități clujene, de la absolvirea sa, ca șef de promoție al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – Facultatea de Pompieri, din anul 1997. Tot cu ocazia Zilei Naționale din cadrul ISU Cluj au mai fost avansați înainte de termen trei ofițeri și un subofițer care s-au remarcat prin modul în care și-au făcut treaba, e vorba de locotenent colonelul Fodor Andrei, locotenent colonelul Ovidiu Hârjan, maiorul Cristian Nițulescu și plutonierul adjutant Petrică Vincovici.

Forțele ISU Cluj au participat la ceremonia oficială dedicată Zilei Naționale a României desfășurată în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca, în cadrul paradei militare, iar pompierii clujeni au asigurat un moment inedit prin desfășurarea unui drapel întins pe clădirea Cercului Militar în timpul intonării imnului național al României. Parada a inclus și o căruță de vestigiu, dotată cu pompă și rezervor de apă pentru stins incendii, utilizată de pompieri acum o sută de ani.

Tags

Nici un comentariu

Scrie un comentariu