Octavian Berceanu a spus, într-o emisiune televizată din seara de 15 iunie, că primăria din Beliș a fost înştiinţată cu trei săptămâni înainte de acţiunea de ecologizare, de către activiştii de mediu, care au cerut ajutorul autorităţilor locale pentru igienizarea lacului Beliş din Parcul Natural Apuseni, însă autorităţile locale nu s-au implicat cu nimic în acţiunea în urma căreia au fost colectaţi 3.500 de saci cu deşeuri.

„Doar că Primăria nu a făcut nimic să-i ajute. Oamenii ăştia s-au chinuit să strângă la nivel naţional nişte bani să facă igienizarea locaţiei respective. Absolut  deloc nu au vrut să-i ajute, e ruşinos! Oamenii ăştia s-au chinuit să strângă bani, să cumpere saci, să se deplaseze, să se organizeze, au adus bani de acasă ca să facă lucrul ăsta, să igienizeze locul respectiv, iar primăria a stat imună la orice emoţie venită din partea a sute de voluntari care au ajutat acolo. Nu găseşti ceva similar în Europa, nu am auzit să se întâmple ceva similar în Europa, o primărie înconjurată de sute de voluntari care vin să facă curat pe teritoriul tău, cu ONG-uri, cu oameni care scot bani din buzunar – puteau să meargă oriunde în weekend-ul ăla, oriunde şi au venit să facă curat – iar Primăria a pus mâinile pe piept şi a spus: «foarte frumos, ne place, mai veniţi pe la noi!». E inadmisibil aşa ceva”, a afirmat comisarul şef al Gărzii de Mediu, la Digi 24, citat de news.ro.

Berceanu consideră că legislaţia trebuie „regândită” şi că trebuie aplicate sancţiuni acelor edili care „nu au nici cea mai mică durere cu ceea ce se întâmplă în comunitate”.
Clubul Alpin Roman mentionează pe blog unde a descris acțiunea de ecologizare din 5-6 iunie că Primăria din Beliș ar fi ajutat la transportul deșeurilor. În rest, acțiunea s-a făcut cu ajutorul sponsorilor și voluntarilor.