Închide

Șefa grupului tehnic medical din Cluj care monitorizează lupta cu coronavirusul: corturile de triaj au fost montate pentru pacienții care nu s-au autodeclarat

SănătateTop News by Actual de Cluj - mart. 18, 2020 0 401

Șefa grupului tehnic medical din Cluj care monitorizează situația infecțiilor cu noul coronavirus din județ explică de ce au fost montate corturi în fața Urgențelor – și a altor spitale, sunt în total cinci în Cluj: sunt pentru clujenii care nu au declarat că vin din zone de risc, care ar trebui să stea acasă autoizolați și care manifestă simptome care ar putea fi asimilate infecției cu noul coronavirus, Covid-19.

”Ideea instalării corturilor de triaj unde oamenii se prezintă în număr mare la spital a fost de a aduce în prim-plan triajul pacienților care de fapt ar trebui să stea acasă în autoizolare, nu s-au autodeclarat și au patologii care la fel ca și Covid-19, se pot transmite pe cale aeriană și pot în acest moment să creeze mai mulți pacienți pentru sistemul medical și să protejăm și anumite secții ale spitalului de această contaminare”, a spus Golea ieri, într-o intervenție. Am sunat-o pentru clarificări și informații suplimentare timp de două zile – de exemplu câte persoane venite din zone de risc, care nu au declarat aceasta la vamă, s-au prezentat la aceste corturi de triaj în ultimele zile – dar nu a răspuns la telefon.

Conf. Dr. Adela Golea, directorul medical, despre măsurile luate în spital și despre ce poate face fiecare dintre noi pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Publicată de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca pe Marţi, 17 martie 2020

Aceasta se referă la cortul montat în fața Unității de Primire Urgențe – alte patru corturi similare au fost montate în fața altor spitale, la Spitalul Clujana, la Institutul de Oncologie, la Spitalul Clinic de Copii și la Spitalul de Pneumoftiziologie. În aceste corturi intră pacienții care au febră, simptomatologie respiratorie sau alte patologii care se pot transmite infecțios. ”Dacă escaladează situația și vor fi cazuri severe, nu vom putea face față”, spune Golea, adăugând că pentru a reduce numărul infecțiilor clujenii trebuie să se autoizoleze.

Golea e coordonatoarea unui grup tehnic medical înființat ieri care are ca sarcină gestionarea infrastructurii medicale din județ.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare