Închide

Secretele lui Putin, dezvăluite de un ofițer rus care a dezertat. Ce îl sperie cel mai tare pe liderul de la Kremlin

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 05, 2023 0 110

Un ofițer rus care a lucrat îndeaproape cu președintele Vladimir Putin în calitate de căpitan în cadrul Serviciului Federal de Gardă a dezertat și acum divulgă secretele Kremlinului, relatează The Moscow Times și Newsweek. Putin „se teme patologic pentru viața sa”, nu folosește niciodată telefonul mobil, trăiește într-un „vid informațional” și adună știri din cercul său intim și de la televiziunea de stat, afirmă dezertorul rus.

Gleb Karakulov a fost implicat în criptarea comunicațiilor lui Putin înainte de a fugi din Rusia anul trecut la Istanbul, din cauza obiecțiilor sale față de războiul din Ucraina.

Karakulov a declarat că a reușit să fugă împreună cu familia sa în Turcia în timp ce îl însoțea pe Putin într-o vizită în Kazahstan pentru un summit la mijlocul lunii octombrie 2022.

El a fost membru al Serviciului Federal de Gardă (FSO) din 2009, lucrând ca inginer și ajungând la gradul de căpitan.

Karakulov a lucrat în unitatea de comunicații prezidențiale a FSO și l-a însoțit pe Putin în peste 180 de călătorii în ultimii 13 ani. Unitatea se asigura că Putin și premierul rus beneficiază de comunicații criptate 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Fostul ofițer rus a declarat într-un interviu pentru Dossier Center că Vladimir Putin este paranoic și se teme să nu se îmbolnăvească de COVID-19, își petrece o mare parte din timp în „buncăre” și nu folosește deloc tehnologii precum telefonul mobil sau internetul.

„A trăit într-un cocon informațional în ultimii doi ani”, a declarat Karakulov pentru Dossier Center . „Se teme patologic pentru viața lui”.

La trei ani de la declanșarea pandemiei, președintele rus își obligă fiecare angajat să stea în carantină timp de două săptămâni înainte de a se afla în aceeași cameră cu el.

În același timp, liderul de la Kremlin cere ca televiziunea rusă de stat să fie disponibilă în timpul călătoriilor sale în străinătate.

„S-a izolat de lume cu tot felul de bariere: carantina, vidul informațional. Viziunea lui asupra realității a devenit distorsionată”, a spus dezertorul rus.

De asemenea, acesta susține că Putin călătorește adesea cu trenul privat și merge cu o cabină dotată cu un telefon în călătoriile în alte țări pentru a se asigura că nu îi sunt monitorizate comunicațiile.

Cu toate acestea, Karakulov a negat speculațiile potrivit cărora liderul rus în vârstă de 70 de ani ar suferi de o boală neștiută: „Este mai sănătos decât mulți alți oameni de vârsta lui”.

Karakulov l-a numit pe Putin „criminal de război” și și-a îndemnat foștii camarazi de la Kremlin să nu mai urmeze ordinele în semn de protest față de războiul din Ucraina.

Karakulov a confirmat, de asemenea, rapoartele potrivit cărora Putin are birouri identice în mai multe reședințe. El a împărtășit o anecdotă în care a fost martor la faptul că l-a văzut pe Putin la biroul său din Soci, în timp ce un reportaj de televiziune spunea că acesta ținea o întâlnire la reședința sa din afara Moscovei, la sute de kilometri spre nord.

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu