Închide

Se strică vremea, meteorologii se așteaptă la ploi și răcire a temperaturii până în weekend

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 01, 2021 0 259

Se strică din nou vremea, meteorologii avertizează că se așteaptă la scăderi bruște de temperatură și precipitații la sfârșitul acestei săptămâni.

Administrația Națională de Meteorologie a emis azi o avertizare de profil prin care arată că se așteaptă ca de diseară până mâine seară la ora 21 să înregistreze ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferică și intensificări ale vântului. ”În intervalul menționat, vor fi ploi mai ales sub formă de aversă, însoțite și de descărcări electrice, în noaptea de joi spre vineri (01/02 aprilie) și în prima parte a zilei de vineri (02 aprilie) în Maramureș, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Banat și în Moldova, iar în cursul după-amiezii zilei de vineri (02 aprilie), în special în regiunile sud-estice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25 l/mp, favorizând topirea parțială a stratului de zăpadă din zona montană. Izolat se va semnala grindină”, arată ANM.

Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, mai ales în cursul zilei de mâine, local și temporar, cu viteze în general de până la 55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali, cu peste 80 km/h. ”Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece la sfârșitul săptămânii în cea mai mare parte a țării și, temporar, vor mai fi precipitații – ploi în zonele joase de relief și mai ales ninsori în zonele montane și submontane”, mai arată meteorologii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare