Închide

Se strică vremea la Cluj, de diseară, sunt așteptate vijelii și intensificări ale vântului, e cod galben de vreme severă, mâine e cod portocaliu de vânt

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 01, 2024 0 222

Se strică vremea la Cluj, de diseară, sunt așteptate vijelii și intensificări ale vântului, e cod galben de vreme severă pentru jumătate din țară.

Meteorologii au emis în această dimineață o avertizare cod galben de intensificări ale vântului și vijelii, valabilă de diseară la ora 20 până dimineață la ora 8. În acest interval, arată Administrația Națională de Meteorologie, vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie. Totodată, în Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăși 110 km/h.

Totodată, pe parcursul zilei de marți 2 aprilie vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 65 km/h, iar local de 80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 110 km/h. Mâine Clujul se află sub cod portocaliu de vânt. Totodată, în zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1600 de metri se vor semnala precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de până la 20 l/mp.

Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80…85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

Avertizările cod portocaliu înseamnă că fenomenele meteorologice prognozate – vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă – vor fi periculoase, cu un grad de intensitate mare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu