Închide

Grevă la Poștă, la Cluj au fost trimiși angajați din București, greviștii protestează, le cer să plece

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 01, 2024 0 121

Blocul Național Sindical, prin Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, raportează în această dimineață mai multe presiuni care se fac asupra lucrătorilor poștali din Cluj, membri de sindicat, care își doresc să intre în grevă. Aceștia au filmat noaptea trecută în hub-ul Logistic și Curierat Regional Cluj al Poștei Române mai mulți angajați care ar fi fost trimiși la Cluj de la București pentru a-i înlocui pe greviști.
Concret, arată BNS, în imagini apar 13 angajați ai Poștei Române, trimiși de la București, să-i înlocuiască pe cei care au intrat în grevă astăzi în hub-ul Logistic și Curierat Regional Cluj. Ca urmare lucrătorii poștali din hub-ul din Cluj au protestat și au cerut ca aceștia să părăsească incinta, nefiind angajați ai acestei filiale a Compania Naţională Poşta Română.

Poștașii din România au intrat azi în grevă generală. Un număr de 18.000 dintre cei peste 21.000 de angajați ai Poştei Române, adică un procent de 90%, indiferent de funcția pe care se află, indiferent de responsabilități şi de vechime, din luna iulie 2024 vor avea salariul minim pe economie, fapt care a stârnit nemulțumirea angajaților, ce au declanşat conflictul de muncă şi care intră în grevă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu