Închide

Se strică vremea: Clujul e sub cod galben și portocaliu în weekend

ActualitateTop News by Actual de Cluj - nov. 20, 2015 0 384

Se strică vremea: cod portocaliu de ploi și ninsori în zona de munte a Clujului, încă din această noapte.

Administrația Națională de Meteorologie emite azi cod galben și cod portocaliu de ploi și ninsori, dar și de vijelii, pentru jumătate de vest a țării. Clujul se află sub cod galben pentru zona de est și sub cod portocaliu pentru zona de est. Avertizarea e valabilă din această noapte de la ora 2 dimineața până duminică 22 noiembrie la ora 12, interval în care meteorologii se așteaptă la ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și ninsori în zonele montane şi submontane.

În acest interval va ploua în vestul, nord-vestul şi nordul ţării, unde cantităţile de apă vor depăşi local 30 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 l/mp. În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 noiembrie), în Munţii Apuseni şi grupele nordice ale Carpaţilor Orientali, dar şi la înălţimi de peste 1800 m în celelalte masive, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Precipitaţii mixte sunt posibile duminică şi în zonele de deal din vestul şi nordul teritoriului. În plus, temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 60 km/h. La munte, cu precădere în zona înaltă va sufla tare, cu peste 100 km/h, trecător viscolind ninsoarea.

Mai mult, sâmbătă și în noaptea de sâmbătă în judeţul Maramureş, precum şi în zonele de munte ale judeţelor Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj şi Sălaj se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi local 50 l/mp şi izolat 70 l/mp.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu