Închide

VIDEO Se știu de-o viață. „U” – CFR sau povestea unei prietenii indestructibile

SportTop News by Catalin Suciu - apr. 09, 2015 1 736

Universitatea și CFR se duelează vineri în etapa a  26-a a Ligii 1 într-un derby tradițional care și-a consumat recent un alt episod, cel din semifinalele Cupei.

„U” Cluj s-a impus atunci după lovituri de la unsprezece metri, dar are nevoie acum mai mult de victorie pentru a păstra șanse de salvare de la retrogradare. Partida este una specială pentru cei doi tehnicieni, Adrian Falub și Francisc Dican.  Prieteni foarte buni de mulți ani, aceștia se vor duela pentru prima dată din postură de principali, cu Falub pe banca lui „U” și Dican pe banca rivalei CFR.
Relația de prietenie dintre cei doi datează din vremea când ambii îmbrăcau tricoul lui „U” Cluj. Timp de 10 ani, aceștia au împărțit inclusiv aceeași cameră în cantonamente. Și dincolo de orice rivalitate sportivă, prietenia lor rămâne una strânsă. O spune chiar tehnicianul „Șepcilor roșii”:

„Am crescut  împreună în acei ani la U Cluj cu Cristi Pojar şi Papi. Feri a fost colegul meu de cameră, am lucrat şi la echipe. Am jucat aproape 10 ani împreună şi am promovat. Dacă  am ceva să-i transmit , îi voi spune personal. El a crescut aici la U , dar viața l-a dus în altă parte, e un profesionist și sunt sigur că dorește să câștige acest meci”, a povestit Adrian Falub.

Se știu de-o viață. “U” – CFR sau povestea unei prietenii indestructibile http://bit.ly/1CkINSx

Posted by Actual de Cluj on Thursday, 9 April 2015

„CFR e o echipă bună , care trebuie respectată. E un meci pentru existența clubului nostru, sper ca și jucătorii să înțeleagă acest lucru. 3 puncte ar fi extraordinare pentru noi, ne-ar menține speranțele vii. CFR-ul e o echipă omogenă, era normal să înceapă să aibă rezultate. Sper că lumea se va gândi să vină la meci, în Vinerea Mare să-și aducă aminte și de U Cluj și să vină să ne încurajeze. Dacă nu existau suporterii, clubul acesta poate azi nu exista. Ei sunt foarte importanți pentru noi”, a mai punctat antrenorul Universității Cluj.

După ce s-au lăsat de fotbal, Falub și Dican au colaborat, lucrând la Universitata Cluj , Unirea Alba Iulia, FCM Târgu Mureș și Sportul Studențesc.

Meciul „U” Cluj – CFR se va juca vineri, de la ora 20:00, pe Cluj Arena.

“U” Cluj, amendată drastic după derby-ul cu CFR. Clujenii riscă să joace meciul cu Steaua fără spectatori!

 

Se vând bilete la pentru partida “U” Cluj – CFR

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.