Închide

Kiat Group și-a adjudecat modernizarea drumului din Lomb cu peste 17 milioane lei

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 09, 2015 0 722

Lucrările de realizare a drumul mult promis de patru benzi care ar trebui să asigure accesul la viitoarele centre de afaceri din Lomb au fost atribuite firmei Kiat Group, o obișnuită a contractelor cu primăria clujeană. Astăzi consilierii locali urmează să aprobe ca terenul aferent investiției să fie introdus în intravilan iar administrația speră să obțină bani europeni din economiile Programului Operațional Regional ca să îi realizeze.

Contractul pentru amenajarea drumului de acces spre Lomb (1,6 kilometri și patru benzi, plus infrastructura de apă, canalizare, electrică, etc) a fost estimat la peste 31 de milioane de lei. Licitația s-a deschis în luna iulie 2014. Abia astăzi s-a reușit adjudecarea contractului, după cum a anunțat primarul Emil Boc, pentru peste 17 milioane lei. Potrivit reprezentanților primăriei câștigătorul contratului este firma Kiat Group. Dacă nu vor fi contestații, administrația urmează să semneze contractul de execuție.

Kiat Group este parte a tandemului cu Diferit care și-a adjudecat în 2010 contractul de modernizare și întreținere a străzilor din oraș, de 600 de milioane lei. Firma mai lucrează încă în oraș pe respectivul contract, pe adițional, după ce acesta s-a încheiat la finalul lui 2014.

La licitația pentru lucrările de amenajare a drumului din Lomb au depus oferte firme de casă ale primăriei clujene, dar și societăți obișnuite la licitațiile administrației locale. Este vorba despre Ceconi-Citadin Prest (cu terț susținător Astor Com și Aspharom), ARL (terț susținător Strabag și sucontractant IRB Electro), Societatea de Construcții Napoca-Imob Lux Construct (cu terț susținător Impresa Ferera SNC Di Angela&Rosella Ferrara), Viarom Construct-Nord Conforest (cu subcontractant Ianus), SutCarpați cu Sjles-Sjles-Elecro Construct (cu subcontractant Estate Global Safe și terț susținător Eurovia), asocierea Diferit-Boccardo Entreprise (cu subcontractant Energobit), Kiat Group Construct (cu subcontractanți Energobit, Revivo, BMT Trans Construct).

În cazul drumului de acces spre cele aproximativ 20 de hectare pe administrați construiește un incubator de afaceri și un centru pentru industrii creative, acesta a fost prevăzut cu o lăţime de 25 de metri – patru benzi de circulaţie, spaţii verzi alternate cu spaţii de parcare, spaţiu verde şi trotuare. Drumurile interioare care deservesc cele două centre (pe care primăria le amenajează tot cu bani europeni) au fost capacitate la 9 metri (din care cele trotuarele au câte un metru).

Astăzi consilierii locali sunt chemați să își dea votul pe proiectul de introducere în intravilan a terenului pe care se va ameja drumul minune cu patru benzi. Primarul Emil Boc a explicat că e o condiție esențială ca Ministerul Dezvoltării să dea drumului unei finanțări a proiectului din economiile programului destinat polilor de creștere, mai ales că acest a fost depus încă de anul trecut.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu