Închide

Se scumpesc tarifele de acces în cel mai vizitat obiectiv turistic al Clujului, intră în vigoare de azi

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 15, 2021 0 166

Se scumpesc tarifele de acces în cel mai vizitat obiectiv turistic al Clujului.
Vorbim de Salina Turda, fosta salină de sare din orașul căruia îi poartă numele, transformată de mai multă vreme în obiectiv turistic iar, după renovarea sa în urmă cu zece ani, în cel mai vizitat obiectiv turistic din județ.

Astfel, de acum biletele standard costă 50 de lei – de luni până vineri, în vreme ce în sărbătorile legale și în weekend tariful crește la 60 de lei. Pensionarii, copiii, elevii și studenții plătesc 30 de lei. Există un tarif și pentru vizitarea în afara programului, dacă grupul e format din cel puțin 50 de persoane, acesta costă o mie de lei pe oră. Închirierea bărcuțelor pe lacul din mina Terezia, pentru 20 de minute și cel mult trei persoane, costă 30 de lei. Tarifele intră în vigoare chiar de azi.

Spre comparație până ieri biletele costau 40 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru elevi, studenți și pensionari.

Prima atestare documentară a Salinei Turda datează din 1271. Mina Terezia a reprezentat principala sursă de aprovizionare până când lucrările miniere au încetat aici în 1932. Salina atrage sute de mii de vizitatori pe an, este cel mai vizitat obiectiv turistic al Clujului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu