Închide

Se scumpesc biletele pentru transportul public din Cluj-Napoca

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iun. 06, 2022 0 713

Noi tarife pentru transportul public urmează să intre în vigoare în Cluj-Napoca. Consilierii locali vor discutata la ședința din 7 iunie un proiect de hotărâre prin care urmează să fie majorate prețul biletelor și abonamentelor pentru transportul public din 1 iulie. Majorările sunt solicitate de Compania de Transport Local, având în vedere creșterea prețurilor la energia electrică. Ele au fost anunțate deja de oficialii instituției încă din primăvară, ca intenție.

 

Biletul pentru transportul în comun urmează să se scumpească cu 50 de bani. În prezent, un bilet pentru o călătorie costă 2,5 lei, iar de la 1 iulie acesta va costa 3 lei. Pentru două călătorii, clujenii plătesc 5 lei, iar peste o lună aceștia vor trebui să scoată din buzunar 6 lei. Biletul pentru transportul de noapte se scumpește, de la 4 lei, cât e în prezent, la 5 lei. Un bilet urban de 30 de minute va costa 3 lei de la 1 iulie, față de 2,5 lei cât e în prezent, Cel de 60 de minute va costa 6 lei. În prezent, biletul urban de 60 de minute costă 5 lei.

Și abonamentele CTP se vor scumpi începând cu 1 iulie 2022. Un abonament pentru o zi pe toate liniile va costa 20 de lei față de 14 lei cât e în prezent. Un abonament pentru trei zile, toate liniile, va fi 33 de lei față de 23 de lei cât e în prezent. Un abonament lunar pe o linie va costa 90 de lei. În prezent, el costă 70 de lei. Un abonament lunar pe două linii ajunge la suma de 122 de lei față de 95 de lei în prezent. Mai mult, un abonament lunar pe toate liniile nominalizat va costa 177 de lei, față de 138 de lei cât e în prezent, iar pentru unul nenominalizat pe toate liniile prețul va fi de 214 lei, față de 168 de lei cât costă acum. Abonamentul săptămânal va costa 26 de lei, față de 20 de lei, pe o singură linie. Pe două linii va fi 41 de lei, față de 32 de lei în prezent, iar pe toate liniile va avea un preț de 57 de lei, față de 45 de lei. Un abonament pentru toate liniile pentru persoanele vârstnice, pensionari și cetățeni de onoare va ajunge la 78 de lei/lună față de 62,1 de lei în prezent, un abonament pentru o singură linie pentru bătrâni și pensionari va costa 40 de lei pe lună, față de 31,5 lei.

Abonamentele lunare pentru studenți, masteranzi și doctoranzi cu reducere, pe bază de card, 120 de călătorii vor ajunge 88 de lei față de 70 de lei în prezent, iar abonamentele lunare pentru elevi, 120 de călătorii, vor costa 65 de lei față de 51 de lei în prezent. Pentru biletele cu suprataxă, tariful va fi de 70 de lei, față de 50 de lei cât trebuie să plătească acum cei prinși fără bilet în mijloacele de transport în comun.

Prețul biletelor, abonamentelor și cardurilor de călătorie nu s-a mai mărit din 2018. Atunci majorarea a fost de 25%.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare