Închide

Se reiau zborurile de la Cluj către Birmingham, cel de al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - aug. 05, 2021 0 91

Zborurile cu destinația Birmingham vor fi realuate de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu”  din Cluj începând din 5 august 2021.  Cursele vor fi operate cu 2 frecvențe săptămânale, anunță reprezentanții aerogării din Cluj.

 

„Birmingham a fost considerat de-a lungul timpului „atelierul lumii”, pentru că aici se aflau numeroase fabrici și uzine care au determinat Revoluția industrială ce a propulsat Marea Britanie în poziția de cea mai mare putere economică, politică și militară a lumii. Cu timpul, Birmingham-ul s-a redefinit, păstrându-și caracterul comercial, însă dezvoltându-se masiv și pe alte planuri cum ar fi cel cultural. Orașul găzduiește numeroase comunități de români care au ca obiectiv facilitarea integrării românilor în societatea britanică şi păstrarea identităţii lingvistice şi culturale româneşti. Acestea sunt bine integrate în societatea britanică, marea majoritate a cetățenilor români ocupând locuri de muncă în sectorul medical, agricultură, construcții, alături de specialiști în domeniul financiar-bancar și academic. În anul Brexit, peste 400.000 români au rămas în Marea Britanie, conform unor date publicate recent ( iulie 2021), de către Biroul Național de Statistică din Marea Britanie”, a arătat Biroul de presă al aeroportului.

Cursele către Birmingham vor fi operate de două ori pe săptămână de către compania Wizz Air. Compania mai operează curse către Doncaster Sheffield, cu 2 frecvențe săptămânale, în zilele de luni și vineri, respectiv Londra Luton, cu 7 frecvențe săptămânale, în fiecare zi a săptămânii. Până la sfârșitul anului operatorul aerian mai are programată spre reluare și destinația Liverpool, din data de 5 octombrie 2021.

Destinația Dată reluare zboruri  Zile de operare Program de operare
      Cluj-Napoca-                   

      Birmingham 

(CLJ-BHX) 

Din 5 august 2021 Joi și Duminică  20:05 CLJ  – 21:20 BHX
Birmingham- Cluj–Napoca 

(BHX-CLJ) 

Din 5 august 2021 Joi şi Duminică  21:20 BHX- 02:55 CLJ

(Orarul de zbor reprezintă orele locale de aterizare/decolare)

„Reamintim și faptul că, începând cu data de 2 august 2021, au fost modificate condițiile de călătorie spre Marea Britanie. Astfel, persoanele vaccinate vor fi scutite de obligația autoizolării după sosirea pe teritoriul britanic, însă râmâne obligatoriu testul care trebuie efectuat înaintea călătoriei şi de asemenea testul PCR necesar a fi efectuat a doua zi după sosirea pe teritoriul britanic.  Marea Britanie se apropie de așa numita ”imunitate colectivă”- 75% din populație vaccinată cu cel puțin 1 doză din vaccinurile de la BioNTech/Pfizer şi Oxford/AstraZeneca și 60% din populație vaccinată cu ambele doze – potrivit căreia, în condițiile mai sus menționate, este în curs de atingere un număr suficient de indivizi protejaţi împotriva unei anumite infecţii, iar acest fapt acţionează ca barieră pentru a împiedica virusul să se răspândească”, au mai precizat reprezentanții Aeroportului din Cluj.

sursa foto: Chrissie Savvas Facebook
https://www.birminghammail.co.uk/…/hes-jumped-it-story…

Nici un comentariu

Scrie un comentariu