Închide

Se reia stagiunea teatrală la Teatrul Național din Cluj, duminică seara

Cultură by Actual de Cluj - aug. 23, 2022 0 159

Se reia stagiunea teatrală la Teatrul Național din Cluj, duminică seara, cu un spectacol despre care reprezentanții instituției clujene de cultură spun că e ”de neratat”.

Stagiunea se reia la Teatrul Național duminică 28 august, seara la ora 19, cu spectacolul ”Demonii. Spovedania lui Stavroghin”, în regia lui Tudor Lucanu, bazat pe celebrul roman ”Demonii” de Feodor Mihailovici Dostoievski. Regizorul Tudor Lucanu semnează și decorul și proiecțiile video din spectacol.
Spectacolul a fost prezentat în premieră pe scena mare a Teatrului în 11 octombrie 2020, în pandemie, fiind difuzat şi online în regim de live streaming pentru spectatorii care nu aveau posibilitatea să participe la spectacol în sală. ”Intens şi inteligent construit, spectacolul explorează, prin pătrunzătoarea lentilă dostoievskiană, abisurile sufletului uman, hăituit de obsesii, frici şi dorinţe, precum şi mecanismele totalitarismului socialist care a marcat secolul XX”, explică Teatrul Național. ”Construcţia spectacolului, jocul inspirat al actorilor şi scenografia ingenioasă accentuează aspectele moderne, contemporane, ale poveştii publicate pentru întâia oară în 1872. Întrebările de atunci sunt şi întrebările de astăzi – problema Răului şi metodele de exorcizare a acestuia ne preocupă în continuare, cu atât mai mult în complicatul context socio-politic global actual”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu