Închide

Începe ediția aniversară, a 20-a, a festivalului internațional de chitară Transilvania, unul dintre cele mai importante de gen din țară

Cultură by Actual de Cluj - aug. 27, 2022 0 112

Începe ediția aniversară a festivalului internațional de chitară Transilvania, unul dintre cele mai importante de gen din țară.

Ediția din acest an a festivalului, a 20-a, are loc între 30 august și 4 septembrie, în format hibrid. Recitalurile sunt programate din 31 august la Sala Studio a Academiei Naționale de Muzică ”Gheorghe Dima”. În deschiderea recitalurilor vor concerta și tineri laureați ai edițiilor anterioare. Printre artiștii ediției care vor concerta pe scena clujeană și care vor susține de asemenea și cursuri de măiestrie, se numără figuri importante ale școlii chitaristice naționale și internaționale, precum Aleksa Šarčević din Serbia, Belmin Okanovic din Bosnia și Herțegovina, Bogdan Mihăilescu din România, Chinnawat Themkumkwun din Thailanda, Giulia Ballaré din Italia, Lovro Peretić din Croația, Sergiu Hudrea și Tudor Niculescu-Mizil din România.

În concursurile de chitară clasică solo și muzică de cameră, precum și la cursurile de măiestrie, s-au înscris peste o sută de participanți, din 12 țări: Bulgaria, Costa Rica, Italia, Kosovo, Macedonia, Mexic, România, Rusia, Serbia, Spania, Thailanda și Statele Unite ale Americii. De asemenea, în juriile concursului vor lua parte peste 30 de chitariști, profesori și compozitori din 12 țări. Concursurile vor fi transmise pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook ale festivalului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu