Închide

Se reface rețeaua de iluminat în „cartierul” studenților. Cablurile trec în subteran

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 06, 2015 0 402

Peste 26.400 de euro au fost alocați de primăriei pentru a sprijini investiția companiei Electrica de modernizare a rețelei de iluminat de pe strada B.P. Hasdeu. Pe traseul de 963 metri, între strada Gh. Marinescu și strada Păstorului sunt programte lucrări de relocare a rețelei electrice în subteran, de montare a unor noi stâlpi metalici și de demolare a stâlpilor actuali de beton.
„În prezent, pe strada Hasdeu sistemul de iluminat public este asigurat prin aparate de iluminat echipate cu lămpi cu vapori de sodium amplasate prin stâlpi din beton și alimentate prin rețea de tip aerian. Compania Electrica are programete lucrări de modernizare a rețelei electrice, în urma cărora rețeaua aeriană va fi relocată în subteran iar stâlpii din beton, demontați. Având în vedere faptul că traseul de alimentare a punctelor luminoase de pe această stradă coincide cu cel de alimentare a comsumatorilor casnici se propune corelarea lucrărilor de relocare în subteran a rețelei de iluminat public cu cele derulate de Electrica și amplasarea celor două rețele în traseul de săpătură executat de companie, astfel încât primăria nu va deconta lucrări aferente săpăturii și refacerii trotuarelor. Concret, investiția primăriei presupune pozarea cablurilor de alimentare cu energie electrică pentru iluminat, a prizei de pământare, realizarea alimentării cu energie electrică a străzilor adiacente și montarea de stâlpi metalici noi. Aparatele de iluminat existente se vor refolosi și aplica pe stâlpi noi”, arată Direcția Tehnică a primăriei.

Potrivit deciziei consilierii locali, pentru investiția primăriei aferentă reței de iluminat de pe strada Hasdeu s-au alocat peste 110.000 lei (peste 26.400 de euro), potrivit devizului eleborat de Elin GmbH&CO KG, cei care au în concesiune modernizarea și întreținerea sistemului de iluminat public din Cluj-Napoca. De lucrări se va ocupa tot respectiva companie. Rețeau de iluminat de pe strada Hasdeu va avea 963 de metri și câte 16 aparate de iluminat, respectiv stâlpi metalici noi. Durata de realizare a investitiției este de o lună.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu