Închide

Se reface pavajul de pe trotuarele unei străzi centrale din Cluj, aproape modernizată

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - apr. 28, 2022 0 227

Muncitorii de la Diferit, firma care lucrează pe șantierul de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989 (cu termen de finalizare 30 aprilie), refac pavajul de pe trotuare, arată stiridecluj.ro, după ce clujenii au sesizat că acesta este montat cu denivelări și determină accidentarea celor care le folosesc. Primarul Emil Boc a anunțat că lucrările sunt în grafic și că artera, modernizată cu bani europeni, va fi terminată la termen.

 

„Aceste noi pietre de trotuar în centru sunt făcute așa ca lumea să se accidenteze cât mai ușor. Mergând acasă prietena s-a blocat tare în aceste capcane și a rămas cu o torsiune gravă a gleznei. Durata vindecării este peste o săptămână, ea fiind obligată să stea acasă în primăvara reapărută. Am auzit și de alte persoane cazuri similare. Inacceptabil! Ce măsuri luăm?”, a semnalat Bán Attila, pe grupul Clujul Civic, acum câteva zile.

În 28 aprilie, muncitorii de la Diferit lucrau din nou la pavajul de pe trotuarele aferente B-dului 21 Decembrie 1989, arată știridecluj.ro.

Primăria și-a asumat să susțină din bugetul propriu lucrări suplimentare și ajustări de prețuri de peste 3,4 milioane lei fără TVA a unei străzi centrale din Cluj-Napoca, Bulevardul 21 Decembrie 1989, în curs de modernizare în cadrul unui proiect cu finanțare europeană. Primarul Emil Boc a anunțat că termenul de finalizare a lucrărilor este 30 aprilie iar firma Diferit, cea care se ocupă de șantier, va finaliza lucrarea la timp. Până acum, administrația locală a achitat peste 86% din valoare lucrărilor. Lucrarea fusese contractată la valoarea de peste 50 de milioane lei cu TVA iar acum a ajuns la peste 59 de milioane lei, cu TVA, ca urmare a ajustării prețurilor determinate de creșterile tarifelor din ultima perioadă dar și a lucrărilor suplimentare care au fost necesare – suprabetonări de conducte, copaci, racorduri, piste de biciclete, stații noi de autobuz.

Primarul Emil Boc, viceprimarul Dan Tarcea și directorul tehnic din Primărie, Virgil Poruțiu, au oferit explicații, la cererea consilierilor PSD și USR cu privire la costurile lucrărilor pentru modernizarea Bulevardului 21 Decembrie din Cluj-Napoca, în curs de execuție și finantare în cadrul unui proiect european, dar și a creșterii cheltuielilor neeligibile pe care municipalitatea trebuie să le suporte din bugetul propriu. Una dintre obiecțiile ridicate de consilieri s-a legat de faptul că Primăria plătește mai mult pentru materialele deja achizionate și decontate în anii trecuți, având în vedere că șantierul a fost început în primăvara lui 2021. Ei s-au interesat și asupra lucrărilor suplimentare din proiect, arătându-se îngrijorați că ele nu au fost prevăzute de la începutul șantierului.

Detalii: Primarul: Bulevardul 21 Decembrie 1989 se termină în 30 aprilie. Primăria plătește în plus aproape 1 milion de euro, ca urmare a creșterii prețurilor și a lucrărilor suplimentare

sursa foto: captura stiridecluj.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu