Închide

Se prelungește codul galben de caniculă pentru Cluj, până mâine

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 19, 2024 0 109

Se prelungește codul galben de caniculă pentru Cluj, până mâine.
Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizarea cod galben și după caz portocaliu de caniculă valabilă azi pentru mai multe județe din țară, inclusiv Clujul, până mâine.

Astfel, mâine sunt așteptate un val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat în mai multe județe din țară, inclusiv Clujul. Valul de căldură va persista în Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei, în jumătatea estică a Munteniei și în Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, spun meteorologii.

În zona de sud a țării avertizarea e una de tip cod portocaliu, cu disconfort termic accentuat. ”Valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și în jumătatea de vest a Munteniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, spun meteorologii. Totodată în zilele viitoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare