Închide

Se pregătesc primele familii ale anului 2017. Peste 100 de cereri la Cluj în prima oră de programări online pentru căsătoria civilă

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - ian. 09, 2017 0 286

Pentru câteva zeci de cupluri din Cluj unul dintre marile proiecte personale ale anului 2017 este nunta, iar aglomeraţia de la „ghişeul” online cu programări pentru căsătorie vine la pachet cu câteva cifre care  confirmă acest lucru. Astfel, primăria a înregistrat nu mai puţin de 124 de cereri numai în prima oră de funcționare din acest an a programului de programare online a datei și orei pentru căsătoria civilă. Până în data de 9 ianuarie numărul acestora s-a ridicat la 812.

Data cea mai solicitată este 27 mai 2017, când deja sunt programate 35 de căsătorii pentru acest an. Următoarele date în ordinea programărilor deja efectuate sunt 20 mai și 1, respectiv 29 iulie 2017, cu câte 29 de programări.

Primăria a creat acest sistem de programare online pentru data și ora căsătoriei civile pentru a evita stresul și aglomerarea la ghișee pentru tinerele viitoare familii, spun reprezentanţii municipalităţii. În conformitate cu prevederile legale înregistrarea solicitării de oficiere a căsătoriei legale în România se poate face exclusiv cu 10 zile înainte de data dorită.

„Pentru unii contează foarte mult să facă nunta într-o zi anume, unii sunt condiţionaţi de data în care au rezervat sala pentru petreceri” – e una dintre explicaţiile pentru numărul mare de programări înregistrat încă din primele zile ale anului. Paşii sunt simpli: accesezi pagina de programări, selectezi data şi ora dorite, completezi datele persoane şi cam atât. Trebuie spus că programarea online nu te scuteşte cu totul de drumuri: urmează declaraţia de căsătorie, care se face personal, de către viitorii soţi, în scris, la primăria locului de domiciliu sau de reşedinţă al unuia dintre soţi.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu