Închide

Se inaugurează pontonul de pe Someş. Echipa de proiect: „Există încă un potențial neexploatat în relație cu apa”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 28, 2017 0 662

De azi, locuitorii oraşului au loc nou pe mal de Someş: un ponton, realizat printr-o iniţiativă a unor organizatori de evenimente pe râu. Echipa Someș Delivery inaugurează azi, de la ora 19, pontonul de pe Splaiul Independenței, amplasat pe malul drept al râului, în apropiere de Sala Sporturilor.

E un eveniment premergător ediţiei Someș Delivery de anul acesta (17-18 iunie), care se desfășoară pe segmentul de râu cuprins între Podul Garibaldi și Podul Albastru. „Zona este una dintre cele mai animate de pe malul Someșului. Cu toate acestea, sondând așteptările oamenilor pe parcursul mai multor săptămâni, am concluzionat că există încă un potențial neexploatat în relație cu apa. De aceea ne-am propus ca în acest an să testăm posibilitatea amplasării unor pontoane și intervenții la mal care să încurajeze accesul la apă și activitățile pe apă”, explică echipa SD.

Potrivit responsabililor de proiect, noul ponton e gândit ca loc de întâlnire și socializare sau relaxare aproape de apă, dar poate fi și un loc de pescuit, debarcader sau scenă pentru evenimente.

Înainte de inaugurare, câteva imagini realizate de Antoniu Bumb von Jerischmarkt şi publicate de echipa Someş Delivery:

Sursa foto: Antoniu Bumb von Jerischmarkt, Facebook


Sursa foto: Antoniu Bumb von Jerischmarkt, Facebook

 

Pontonul a fost proiectat și construit în cadrul unui workshop organizat în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor Arhitecţi din Cluj. Conceptul, randările, construcția și montarea au fost realizare de Dariush Afrasiabi, Dragos Apahidean, Luisa Azamfirei, Stefania Boca, Andrei Costea, Cristina Jurcuț, Spiro Koça, Petrică Maier, Miruna Moldovan, Andrada Pinte, Cătălin Pop, Ivona Svinţi, Robert Vasilut. Coordonatorii de proiect sunt Marius Catalin Moga, Adriana Măgerușan și Ana Felvinczi.

Pentru ediţia de 2017 a evenimentului SD, se pregătesc şi alte instalaţii şi amenajări.

Pentru momentele în care pontonul devine neîncăpător, cei de la SD au anunţat că echipa KOOHO propune Banca de sub nuc, care va fi amplasată în apropiere. Pentru a da continuitate cheiului de pe malul sudic, întrerupt de vărsarea unui canal, pe acesta va fi construită o nouă punte: Podul Hopa! realizat de echipa Prototip Studio. Scena Someș Delivery, amplasată anul acesta pe fâșia verde dintre parcul Iuliu Hațieganu și Someș, va găzdui concerte și proiecții în aer liber, valorizând potențialul acestui spațiu urban și asigurând câteva funcțiuni complementare principalei zone de promenadă de pe malul Someșului. Pavilionul Someș Delivery, structura modulară creată de echipa KOOHO pentru ediția din 2016 a Someș Delivery va fi reutilizată, într-o nouă conformație, pe malul sudic, oferind un spațiu umbrit în vecinătatea apei, loc de relaxare și socializare.

Acestor amenajări li se adaugă cele care au câștigat concursul public de proiecte și care sunt, practic, transpunerea în realitate a dorinței clujenilor de a se putea apropia mai mult de Someș.

Despre proiectele câștigătoare, citiți mai multe aici:

FOTO Exercițiu de imaginație: cum ar putea arăta malul Someșului, amenajat pentru oameni

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare