Închide

Se inaugurează ponton nou pe Someș

Actualitate by Actual de Cluj - mai 22, 2017 0 602

 

Pontonul mare” – spațiu de întâlnire și socializare, loc de pescuit, debarcader sau scenă pentru evenimente, se inaugurează duminică pe malul Someșului. Pontonul e, de fapt, fun sistem modular din trei piese, care se pot ușor reconfigura și e unul dintre evenimentele care anunță ediția din acest an a Someș Delivery.

Pontonul a fost proiectat și construit în cadrul unui workshop organizat în parteneriat cu Asociația Studenților Arhitecți din Cluj, și va fi inaugurat duminică la ora 19, pe Splaiul Independenței, pe malul drept al râului în apropiere de Sala Sporturilor. A treia ediție Someș Delivery va avea loc anul acesta în zilele de 17 și 18 iunie, pe segmentul de râu dintre podul Garibaldi și puntea pietonală din amonte. Echipa de organizare propune 6 intervenții proprii, prin care va oferi clujenilor noi spații pentru relaxare și evenimente pe malul râului, alături de alte amenajări și instalații propuse de artiști clujeni printr-un concurs public de proiecte.

Pentru momentele în care pontonul devine neîncăpător, echipa KOOHO propune Banca de sub nuc, care va fi amplasată în apropiere. Pentru a da continuitate cheiului de pe malul sudic, întrerupt de vărsarea unui canal, pe acesta va fi construită o nouă punte: Podul Hopa! realizat de echipa Prototip Studio. Scena Someș Delivery, amplasată anul acesta pe fâșia verde dintre parcul Iuliu Hațieganu și Someș, va găzdui concerte și proiecții în aer liber, valorizând potențialul acestui spațiu urban și asigurând câteva funcțiuni complementare principalei zone de promenadă de pe malul Someșului. Pavilionul Someș Delivery, structura modulară creată de echipa KOOHO pentru ediția din 2016 a Someș Delivery va fi reutilizată, într-o nouă conformație, pe malul sudic, oferind un spațiu umbrit în vecinătatea apei, loc de relaxare și socializare.

Acestor amenajări li se adaugă cele care au câștigat concursul public de proiecte și care sunt, practic, transpunerea în realitate a dorinței clujenilor de a se putea apropia mai mult de Someș.

Despre proiectele câștigătoare, citiți mai multe aici:

FOTO Exercițiu de imaginație: cum ar putea arăta malul Someșului, amenajat pentru oameni

Nici un comentariu

Scrie un comentariu