Închide

Se face un pod nou în Cluj, lucrările costă peste 1,5 milioane de euro, contractul a fost semnat

Administrație by Actual de Cluj - dec. 08, 2022 0 698

Se face un pod nou în Cluj, lucrările costă peste 1,5 milioane de euro, contractul a fost semnat.

Consiliul Județean Cluj a anunțat că a semnat contractul pentru demolarea podului situat pe drumul județean 161, la kilometrul 30+977, în localitatea Pâglișa, și construirea unuia nou pe același amplasament. ”Necesitatea reabilitării complete a podului a fost determinată de starea de degradare în care se afla acesta. Astfel, în baza propunerii experților în domeniu, s-a luat decizia demolării vechiului pod și construirii unui pod nou”, arată instituția.

Noul pod va avea o lungime de 34 de metri și o singură deschidere în lungime de 25 de metri, aceasta reprezentând distanța între două picioare de pod. Partea carosabilă va avea aproape opt metri lățime. Pe parcursul execuției lucrărilor la noul pod circulația rutieră se va derula pe unul provizoriu în lungime de 15 metri, amplasat în amonte de podul existent și care va fi realizat din elemente prefabricate.

Investiția costă 6,3 milioane de lei plus TVA, adică 1,5 milioane de euro, banii vin prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Lucrările vor demara la începutul anului viitor și ar urma să dureze trei ani.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare