Închide

Se face spital într-o comună din Cluj, investiția se ridică la aproape un milion de euro

Sănătate by Actual de Cluj - nov. 25, 2021 0 823

Se face spital într-o comună din Cluj, investiția se ridică la aproape un milion de euro.

E vorba de comuna Săvădisla, unde un teren de 5.000 de metri pătrați ar urma să se transfere din proprietatea județului în proprietatea comunei, decizia o iau consilierii județeni în următoarea ședință a deliberativului. Transferul proprietății terenului urmărește ridicarea unui centru medical în comună, cu servicii de profil pentru cei peste patru mii de locuitori ai comunei. Aceștia un vor mai avea nevoie, astfel, să meargă 20 de kilometri până la Cluj pentru investigarea unei probleme de sănătate care poate fi rezolvată local.

Terenul vizat de construirea acestui centru medical este în proprietatea Consiliului Județean Cluj și în administrarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello”, spital care deține în Săvădisla o secție TBC dedicată îngrijirii bolnavilor de tuberculoză.  ”Dezlipirea acestei suprafețe de teren nu va afecta în niciun fel funcționalitatea Sanatoriului, întreaga zonă fiind gândită a funcționa în sistem integrat”, arată Consiliul Județean.

În momentul de față comuna Săvădisla deține un dispensar sanitar care însă funcționează într-o clădire foarte veche și improprie. Investiția se ridică la patru milioane de lei și va fi realizată din fonduri europene și alocări guvernamentale. În momentul de față este deja demarată procedura de proiectare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu