Închide

Se extind rețelele de apă și canalizare în comunele din zona metropolitană a Clujului – Apahida, Baciu, Feleacu și Florești, contract de 11 milioane de euro

AdministrațieTop News by Mihai Prodan - feb. 25, 2022 0 302

Se extind rețelele de apă și canalizare în comunele din zona metropolitană a Clujului – Apahida, Baciu, Feleacu și Florești.

Compania de Apă ”Someș”, care administrează rețelele de apă din jumătate județul Cluj, plus Sălaj, inclusiv în zona amintită, a publicat în sistemul electronic de achiziții publice un anunț prin care solicită oferte pentru extinderea și reabilitatea rețelelor de apă și canalizare din cele patru comune, un contract în valoare de 55 de milioane de lei, adică 11 milioane de euro. Este o parte din, așa cum îl numește Consiliul Județean Cluj care e acționar majoritar în această companie, ”mega-proiectul” european de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din județ, în valoare de peste 355 de milioane de euro. Lucrărle ar urma să dureze cel mult un an și jumătaet de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor. Companiile interesate pot depune oferte până în 30 martie la ora 15.

Concret, în Florești, care e și cea mai mare comună din țară cu aproape 49.000 de locuitori, a treia cea mai mare unitate administrativ-teritorială din județ după Cluj-Napoca și Turda, contractul prevede extinderea rețelei de aducțiune pe o lungime de doar 650 de metri, respectiv a rețelelor de distribuție pe o lungime totală de 7,8 kilometri, dintre care aproximativ 5,5 km reprezintă conducte noi. Sistemul va fi completat de patru noi stații de pompare a apei potabile și a celei uzate, dar și de trei rezervoare de înmagazinare a apei.

Pe teritoriul comunei Apahida investiția prevede extinderea și reabilitarea conductei de aducțiune a apei pe o lungime de aproape cinci kilometri, mai exact 4,8 km, respectiv a rețelei de distribuție pe o lungime totală cumulată de aproximativ 18 km, din care jumătate reprezintă rețele noi. Rețeaua de canalizare va fi extinsă, totodată, pe o lungime de 25 de km. De asemenea, vor fi construite șapte stații de pompare a apei potabile și a celei uzate, dar și patru rezervoare de apă.

În Baciu, conducta de aducțiune va fi extinsă pe aproximativ 16 kilometri, în timp ce rețeaua de distribuție existentă, de peste cinci km, va fi reabilitată integral. Contractul mai prevede și extinderea rețelei de canalizare pe 2,4 km, construirea a două noi stații de pompare și a unui rezervor de înmagazinare a apei.

În Feleac conducta de aducțiune a apei va fi extinsă cu aproximativ șase kilometri, la aceasta urmând a fi conectate noi rețele de distribuție cu o lungime cumulată de peste 22 km. Investiția mai prevede și construirea a două noi stații de pompare, a unui rezervor și a unei stații de clorinare.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism Berlin.

Articole similare