Închide

Se deschide circulația în regim de autostradă între Sebeș și Turda, cu restricții pe un kilometru. Ministrul fondurilor europene: „Fără festivisme, fără tăieri de panglici, fără chestiuni care nu-şi au locul”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 29, 2021 0 614

Lotul 2 al autostrăzii A 10,  Sebeş – Turda, se va da în circulaţie marţi, 30 noiembrie, după-amiaza, cu restricţii pe un singur kilometru, unde traficul se va desfăşura pe o singură bandă, a anunţat, în 29 noiembrie, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

„Aşa cum v-am spus vineri, am fost să verific ce se întâmplă pe lotul 2 Sebeş – Turda. Azi de dimineaţă i-am chemat la minister pe cei care se ocupă direct şi care sunt beneficiarii – şi anume CNAIR – şi având în vedere că mai sunt câteva lucruri minore care pot fi terminate până mâine, odată cu finalizarea acestor lucrări, mâine după masă se va da drumul la lotul 2 Sebeş – Turda, cu restricţiile pe care le-am anunţat inclusiv de vineri, şi anume acel kilometru unde va fi circulaţia pe o singură bandă. Vreau ca aceste lucruri să se desfăşoare normal. Domnul director Pistol vă anunţ că, odată terminată acea să zicem predare – primire sau dare în circulaţie, lucrurile trebuie să se desfăşoare normal, cum trebuie şi de acum încolo. Fără festivisme, fără tăieri de panglici, fără chestiuni care nu-şi au locul, pentru că nu e loc de festivism. Datoria statului faţă de cetăţeni este una mare, de 30 de ani. Am făcut lucrul acesta pe repede-înainte, pentru că exista riscul să mai stăm 3-4-5-6 zile cu lucrările terminate şi nefolosit acel tronson”, a spus Grindeanu, într-o conferinţă de presă, citat de agerpress.ro. „Am verificat personal, am luat toate măsurile de siguranţă şi am discutat cu colegii din minister. Imediat cum sunt finalizate ultimele (lucrări – n. r.), care sunt minore şi pot fi făcute până mâine, acest tronson va fi dat în circulaţie, astfel încât de la Sebeş la Cluj să se poată circula în regim de autostradă, cu acele restricţii”, a adăugat ministrul.

Autostrada Sebeș Turda, A 10, are 70 de kilometri și a fost începută acum 7 ani. Este prima autostradă care va fi terminată integral de autoritățile române după revoluție. A10 este autostrada gândită pentru a face legătură dintre Autostrada A1 si Autostrada A3.

Tronsonul Sebes-Turda este impartit in patru loturi:

  • Lot 1 – 17,00 km de la intrarea pe autostrada în Sebes până la Pârâul Iovului, constructori: asocierea SC Impresa Pizzarotti & C SpA – SC Pomponio SRL. Cost: 541.739.137 lei fără TVA
  • Lot 2 – 24,25 km de la Pârâul Iovului până la intrarea in Aiud; constructori: asocierea Aktor SA – SC Euroconstruct Trading SRL. Cost: 549.332.494 lei fără TVA.
  • Lot 3 – 12,45 km de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea, constructori: asocierea Tirrena Scavi SpA, Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A. Cost: 420.511.921 lei fără TVA
  • Lot 4 – 16,30 km de la nodul Decea până în Turda, constructori: asocierea Porr Construct SRL, Porr Bau GmbH. Cost: 470.004.894 lei fără TVA

Loturile 3 si 4 au fost deschise circulatiei in Iulie 2018, alți 15,5km din lotul 1 au fost deschisi în Decembrie 2020 iar în 2021, de Ziua Națională, s-a anunțat termenul de deschidere a circulației pentru diferenta ramasă pe lotul 1 și pentru lotul 2.

 

Sursa foto: Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu