Închide

Se deschid înscrierile pentru atelierul de cinematografie pentru liceeni de la cel mai mare festival de film din România, TIFF de la Cluj

Cultură by Actual de Cluj - mart. 28, 2023 0 112

Se deschid înscrierile pentru atelierul de cinematografie pentru liceeni de la cel mai mare festival de film din România, TIFF de la Cluj.

Adolescenții pasionați de film, fotografie sau editare video sunt așteptați să se înscrie într-unul dintre cele mai longevive programe dedicate lor din țară, ”Let’s Go Digital!”, din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania de la Cluj, care în acest an are loc între 9 și 18 iunie.

Atelierul de creație pentru tineri cu vârste între 14 și 18 ani a fost înființat în urmă cu peste două decenii; în acest an înscrierile, deschise azi, au loc până în 24 aprilie. Participarea este gratuită, costurile pentru cazare, masă și acreditare la festival fiind acoperite de organizatori.

”De la momentul lansării programului și până astăzi, peste 420 de liceeni s-au bucurat de experiența Let’s Go Digital!”, spun organizatorii TIFF. Cei mai mulți dintre aceștia au absolvit ulterior studii în domeniu și au cariere solide în industrie. Printre cei mai cunoscuți se numără cineastul Andrei Huțuleac (”Copacul Dorințelor: Amintiri din copilărie”, ”#doogpoopgirl”), actorul, regizorul și scenaristul Anghel Damian (”Călătoria fantastică a Maronei”, ”Celed”, ”Clanul”), regizoarele Teona Galgoțiu (”Vreau să sparg sera” – scurtmetraj nominalizat la Premiile Gopo 2023), Luiza Pârvu, Anda Pușcaș și Ana Maria Comănescu, editorii Letiția Ștefănescu (”Sieranevada”), Răzvan Ilinca, Ștefan Pârlog, operatorii Tudor Platon și Vladimir Bulza, criticii de film Irina Trocan și Iulia Voicu.

Și la ediția din acest an, zece liceeni vor primi șansa de a lucra în echipă, în vederea dezvoltării unui proiect de film. Aleși în urma unei preselecții, aceștia vor avea la dispoziție zece zile pentru a parcurge fiecare etapă de producție, timp în care vor primi îndrumarea profesioniștilor din domeniu, vor avea acces la aparatură de filmare profesională și vor fi invitați să participe la evenimentele festivalului de film de la Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu