Închide

Se cumpără servicii de supervizare în cadrul contractului de sute de milioane de euro pentru achiziția de rame electrice pe mai multe rute feroviare din țară, între care trei la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 16, 2023 0 156

Se cumpără servicii de supervizare în cadrul contractului de sute de milioane de euro pentru achiziția de rame electrice pe mai multe rute feroviare din țară, între care trei la Cluj.

Autoritatea pentru Reformă Feroviară a anunțat că inițiază achiziționarea serviciilor de supervizare în cadrul contractului respectiv. Anunțul a fost publicat ieri în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Contractul se referă la achiziționarea serviciilor de supervizare, în vederea implementării contractului de furnizare a 37 de rame electrice interregio și achiziționarea serviciilor de mentenanță și reparații necesare funcționării respectivelor trenuri. Contractul are o valoare de aproape 2,5 milioane de lei și are o durată de 57 de luni.
Printre sarcinile principale ale supervizorului se numără emiterea către furnizor a dispozițiilor legate de derularea contractului, conform obligațiilor asumate, în numele autorității contractante, cu avizul prealabil al acesteia, verificarea ritmului de îndeplinire a graficului de livrare, verificarea respectării calității produselor și a serviciilor de mentenanță, participarea la efectuarea testelor si a procedurilor de recepție și altele.

ARF a încheiat în martie anul trecut un contract cu Alstom Ferroviaria SpA, ce are ca obiect achiziția a 20 de rame electrice de lung parcurs și mentenanța acestora pe o perioadă de 15 ani, contract suplimentat cu încă 17 rame electrice de lung parcurs, prin semnarea unui act adițional, la 16 septembrie anul trecut. Viteza maximă de rulare a ramelor electrice este 160 km/h, acestea fiind compuse din șase vagoane dintre care două de capăt cu cabine de conducere și patru vagoane intermediare, și asigură 351 locuri pe scaune.

Rutele deservite de ramele electrice de lung parcurs sunt București Nord – Brașov – Cluj, București Nord – Brașov – Deda – Cluj, Cluj-Timișoara, Cluj-Suceava-Iași, București Nord – Constanța, București Nord – Brașov – Arad – Timișoara, București Nord – Brașov, București Nord – Iași, București Nord – Suceava, București Nord – Galați, București-Nord – Craiova – Târgu Jiu- Petroșani – Simeria și respectiv București-Nord-Craiova-Timișoara-Arad.
Valoarea totală a contractului pentru achiziția celor 37 unități electrice multiple și serviciile de mentenanță aferente acestora pentru o perioadă de 15 ani se ridică la 2,4 miliarde de lei, plus TVA, adică peste 600 de milioane de euro.

Aici anunțul

Citește și:

Vin trenurile electrice din contractul de 600 de milioane de euro care deservesc transportul din Cluj spre București, Timișoara și Iași

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare