Închide

Se adună deținuții la poarta penitenciarului din Gherla, ca să fie eliberați cu zecile

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 20, 2017 0 1209

Se adună deținuții la poarta penitenciarului din Gherla, ca să fie eliberați: peste 50 de dosare de eliberare condiționată vor fi analizate doar în ședința următoarei comisii.
În total în țară sunt analizați, pentru eliberare condiționată, peste 3.300 de deținuți, care se alătură celor peste 500 deja eliberați, între care 8 la Cluj. Numărul exact al dosarelor ce vor fi analizate în următoarea ședință a comisiei de eliberare condiționată a penitenciarului din Gherla e de 55.

Eliberările de la Cluj vin pe fondul unui val de astfel de acțiuni în penitenciarele din toată țara, ca urmare a unui anunț al ministrului Justiției Tudorel Toader, care a declarat că intră în vigoare legea care îi scoate mai repede din penitenciare pe cei care îşi ispăşesc pedeapsa în condiţii improprii, indiferent de condamnare: la fiecare 30 de zile petrecute în astfel de condiții, în baza cererii de eliberare condiționată, se consideră 6 zile de libertate, indiferent de fapta pentru care a fost închis. Condiții improprii sunt dacă deținutul a beneficiat de mai puțin de patru metri pătrați spațiu personal, nu a beneficiat de lumină naturală ori nu a putut avea activități în aer liber. De condiții improprii în penitenciarul din Cluj, în special în Arestul IPJ Cluj, s-au plâns de-a lungul timpului numeroși deținuți iar alții s-au adresat Curții Europene a Drepturilor omului.

Amintim, numărul total al deținuților închiși în penitenciarul din Gherla e de peste 800. Citește și:

Legea care permite eliberarea anticipată trimite acasă 8 deținuți din Gherla într-o zi

Nici un comentariu

Scrie un comentariu