Închide

Reguli de construire pentru Băișoara, Beliș, Mărișel. Se actualizează PUG-urile a 14 comune din zona Munților Apuseni

Administrație by Kristina Reştea - mart. 07, 2022 0 722

Planurile urbanistice generale (P.U.G.) ale 14 comune situate în zona Munților Apuseni vor fi actualizare, anunță Consiliul Județean Cluj. Forul administrativ județean a semnat un acord de asociere cu primăriile vizate. Printre aeestea, se numără o serie de localități turistice, ținte de achiziții imobiliare și construcție de cabane și case de vacanță.

Prin intermediul înțelegerii aprobate în cadrul ședinței extraordinare desfășurate luni, Consiliul Județean Cluj își asumă coordonarea, achiziția și finanțarea activităților necesare actualizării PUG-urilor comunelor Băișoara, Beliș, Ciucea, Izvoru Crișului, Mărișel, Mănăstireni, Mărgău, Măguri-Răcătău, Negreni, Poieni, Râșca, Săcuieu, Săvădisla și Sâncraiu, până la faza aprobării acestora.

„Ne propunem ca, până în 2025, să nu mai existe comune clujene care să aibă PUG-uri mai vechi de 10 ani”, a spus  Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Potrivit legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, toate localitățile din România trebuie să dețină Planuri Urbanistice Generale valabile. Acestea cuprind, în principal, reglementări referitoare la: delimitarea intravilanului, stabilirea modului de utilizare a terenurilor, delimitarea zonelor afectate de servituți publice, modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare, stabilirea zonelor protejate şi de protecție a monumentelor istorice şi a siturilor arheologice, formele de proprietate şi circulaţia juridică a terenurilor, evoluţia în perspectivă a localităţii și direcţiile de dezvoltare funcţională în teritoriu, traseele coridoarelor de circulaţie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare