Închide

UPDATE Scrimera Ana-Maria Popescu va aduce României prima medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo

ActualitateSport by Actual de Cluj - iul. 24, 2021 0 145

UPDATE: 15.10

Scrimera română Ana-Maria Popescu a cucerit medalia de argint în proba individuală feminină de spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sâmbătă, fiind învinsă în finală de chinezoaica Yiwen Sun cu 11-10, prin ”tuşa de aur”. Este prima medalie câștigată de un sportiv român la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Știrea inițială

Scrimera Ana-Maria Popescu s-a calificat, sâmbătă, în finala probei individuale de spadă, câștigând cu scorul de 15-11 în semifinala cu Katrina Lehis (Estonia). Ea va aduce prima medalie României, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Ana Maria Popescu e in finalăăă! Prima medalie pentru Team Romania este asigurată. Ne dorim să fie de aur. Hai, Ana, toată România e cu tine!”, a transmis pe pagina de facebook, Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Popescu (CSA Steaua) o va înfrunta în finala programat sâmbătă de la ora 14:45 (ora României) pe chinezoaica Yiwen Sun, care a trecut în prima semifinală de rusoaica Aizanat Murtazaeva cu 12-8.

La Tokyo, Popescu (ex-Brânză), campioană olimpică la Rio, în 2016, cu echipa, a intrat direct în turul secund, câştigând cu 15-10 meciul cu singaporeza Kiria Tikanah Abdul Rahman, după care a învins-o în optimi pe Sera Song (Coreea de Sud), cu 15-6, iar în sferturi pe o altă reprezentantă a Estoniei, Julia Beljajeva, cu 15-8.

Ana-Maria Popescu şi Yiwen Sun au fost adversare în finala olimpică pe echipe de la Rio, câştigată de România în faţa Chinei. Ultimele două dueluri dintre cele două spadasine au fost câştigate de româncă, în 2019 la Cupa Mondială de la Tallinn, în semifinale, şi în 2020, în sferturile Cupei Mondiale de la Havana.

Scrima românească, prezentă la Tokyo cu doar doi sportivi, Iulian Teodosiu (sabie) şi Ana-Maria Popescu (spadă), a cucerit 16 medalii la Jocurile Olimpice, 4 de aur, 4 de argint şi 7 de bronz, relatează g4media.ro

Sursa Foto: facebook, comitetul olimpic si sportiv roman (Cristian Nistor)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare