Închide

Școlită la Cluj, își deschide afacere acasă, e premiată de Ambasada SUA; e „antreprenorul lunii”, titlu ce a ajuns la Cluj de 2 ori în 6 luni

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 25, 2015 0 1239

Antreprenorul lunii iunie ales de Ambasada Statelor Unite în România e o tânără din Satu Mare ce și-a deschis o clătitărie fondată în timpul studenției sale la Cluj.

Autor: Kristina RESTEA

Tânăra Alexandra Lipovan a fondat în 2012 Clătităria ClaTos, o clătitărie mobilă, în Satu Mare, unde comercializează clătite pregătite în stil tradiţional franţuzesc. Înarmată cu pasiunea pentru gătit şi o mică sumă de bani economisiţi dintr-un serviciu cu jumătate de normă, Alexandra Lipovan a lansat această microîntreprindere în timpul studenţiei sale la Cluj. Ea a transformat pasiunea pentru clătitele franţuzeşti într-o afacere înfloritoare şi de succes, cu doi angajaţi. Căsuţa sa mobilă este o prezenţă îndrăgită pe străzile pitoreşti din Satu Mare, oferind preparate delicioase la un preţ accesibil, explică ambasada.

Alexandra Lipovan şi-a folosit succesul pentru a îmbunătăţi vieţile copiilor îngrijiţi prin programe de asistenţă socială, ca parte a campaniei sale umanitare „O clătită pentru o cauză nobilă”. În cadrul campaniei, ea donează profiturile realizate în fiecare zi de vineri Serviciului de Asistenţă Socială din Satu Mare.

Pasiune pentru gatit si placerea de a oferi. Clatitaria Alexandrei Lipovan (stanga) din #SatuMare a primit de la…

Posted by U.S. Embassy Bucharest on Wednesday, June 24, 2015

„Ambasada SUA o felicită pe Alexandra Lipovan pentru succesul său. Ea ne reaminteşte tuturor că economia românească oferă o multitudine de oportunităţi mici şi mari de afaceri, accesibile celor care au curajul de a le încerca. Pe măsură ce România continuă să se dezvolte, va avea de câştigat graţie antreprenorilor care înfiinţează noi companii, le adaptează şi le reformează pe cele vechi şi conduc ţara spre viitor”, arată ambasada.

Programul Ambasadei intitulat „Antreprenorul lunii” aduce în prim plan persoane şi companii care demonstrează cele mai importante trăsături ale unui antreprenor. Un antreprenor vede potenţialul existent într-o idee nouă şi face un pas îndrăzneţ, şi adesea riscant, folosindu-şi doar calităţile, perseverenţa şi curajul pentru a transforma acea idee în realitate. Prin intermediul programului „Antreprenorul lunii”, Ambasada aduce în prim plan antreprenori care valorifică oportunităţile unice existente în diverse sectoare industriale şi regiuni din România.

În luna mai „antreprenorii lunii” au fost un grup de tineri din Cluj ce au înființat programul MIRA prin care pot ajuta persoane cu probleme locomotorii. Patru studenţi pasionaţi de tehnologia informaţiei din Cluj au fondat MIRA Rehab după ce au participat în 2011 la Imagine Cup, un concurs IT destinat studenţilor din întreaga lume, organizat de Microsoft. Împreună, au proiectat o platformă software care să facă recuperarea fizică distractivă şi comodă pentru pacienţi, transformând exerciţiile fizice în jocuri video şi folosind un senzor extern pentru a urmări şi evalua progresul pacienţilor. Ei au vândut cu succes produsul în Marea Britanie, unde este folosit de către National Health Service. MIRA Rehab şi-a folosit succesul pentru a răspunde nevoii de servicii medicale mai bune în România, prin înfiinţarea unui ONG la Cluj, numit „Un Zâmbet cu MIRA”, care oferă tratament prin platforma MIRA, însă asigură recuperare gratuită copiilor defavorizaţi.

Să mai spunem că, în martie, „antreprenorul lunii” a fost o cooperativă din Cluj:

Cooperativă de fermieri din Cluj, premiată de Ambasada SUA pentru că a reușit să intre în rețelele de supermarket-uri

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu