Închide

Școala Bob se instalează pe Eroilor. Conducerea nu mai vrea parcări în curtea de la nr. 16

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - sept. 07, 2015 0 1063

Una dintre cele mai căutate școli din oraș va avea o nouă locație pentru cursuri în anul școlar 2015-2016. Mai multe clase ale școlii Ioan Bob vor fi relocate din Piața Unirii nr. 15-16 pe B-dul Eroilor nr. 16 în clădirea unde aveau sediul sindicatele clujene. Spațiile au fost date în administrare școlii de către primărie până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a imobilului de pe Memorandumului nr. 22, o altă clădire dată recent în administrare celor de la Bob cu mențiunea că trebuie să o utilizeze în parteneriat cu Colegiul Economic.
„Având în vedere problemele de spațiu cu care se confruntă Școala Gimnazială Ioan Bob urmare a retrocedării spațiilor din Piața Unirii nr. 15-16 în favoarea parohiei romano-catolice Sf Mihail, prin Hotărârea nr, 71 din 9 martie 2015, s-a aprobat darea în administrare în favoarea instituției a învățământ a imobilului situat pe strada Memorandumului nr. 22, imobil în care sunt suspendate în acest moment activitățile școlare datorită stării avansate de degradare a clădirii și a condițiilor igienico-sanitare necorespunzătoare. Conform celor comunicate de instituția de învățământ, Parohia Romano-Catolică solicită eliberarea spațiilor din Piața Unirii nr. 15-16 în care funcționează o parte din clasele pentru elevi, începând cu luna iulie, cu avertizarea că, dacă nu se va da curs solicitării, va fi demarată procedura juridică necesară pentru evacuare. Având în vedere că lucrările de reabilitare a imobilului situat pe Memorandumului nr. 22 nu vor putea fi finalizate până la începerea anului școlar 2015-2016, în ședința din 12 mai anul acesta, Comisia mixtă pentru spații cu altă destinație decât locuințe a decis atribuirea ăn favoarea școlii a unor spații din imobilul situat pe strada Eroilor nr. 16, spații în curs de amenajare pentru desfășurarea activităților de învățământ”, a sistetizat situația spațiilor școlii Bob, Direcția de Patrimoniu a primăriei.

Având în vedere situația, consilierii locali au aprobat darea în administrarea a unor spații din imobilului de pe Eroilor nr. 16 școlii Bob, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a imobilului de pe Memorandului nr. 22. Clădirea de pe Memorandului era deținută în administrare de către Colegiul Economic Iulian Pop, însă a fost nefolosită ani de zile. Condurea Colegiului a contestat decizia primăriei, motivând că aceștia au cerut ani de zile repararea imobilului fără ca primăria să intervină. Anul acesta, administrația locală a licitat repararea imobilului și a contractat firma TCI Contractor General ca să se ocupe de acestea. În prezent, aceștia lucrează la repararea clădirii. Consilierii locali au decis să retragă administrarea clădirii Colegiului Economic și să o dea școlii Bob, mai ales că aceasta este una dintre școlile la mare căutare din oraș. Condiția este însă ca școala Bob să folosească clădirea în comun cu cei de la Colegiul Economic.

Potrivit primăriei, clădirea de pe Memorandumului va fi gata reabilitată abia în 2016. Așa că administrația s-a apucat să repare imobilul de pe Eroilor ca să ofere o alternativă în noul an școlar celor de la Bob.

Inspectoratul Școlar și-a dat acordul pentru derularea de activități de învățământ în clădirea de pe Eroilor nr. 16 cu condiția asigurării secutității elevilor. Directorul Școlii Bob, Ioan Bîlc a cerut expres primăriei să interzică parcarea autovehiculelor în curtea imobilului de pe Eroilor nr. 16. În prezent, curtea deservește atât clădirea unde au avut sediul sindicatele clujene, deținută de primăriei, cât și o clădire de birouri deținută de Cartel Bau. Curtea are peste 600 de metri, iar Cartel Bau are în concesiune o treime din aceasta.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu