Închide

PSD Cluj o anunță oficial pe Aurelia Cristea, candidată pentru Primăria Cluj

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - sept. 07, 2015 1 620

Cum era preconizat, Aurelia Cristea este candidata PSD Cluj pentru Primăria Cluj Napoca, la alegerile din 2016. Președintele organizației PSD Cluj, Remus Lăpușan, a ieșit să anunțe oficial candidatura acesteia. „La nivel de partid s-a stabilit ca prședinții organizațiilor locale să fie desemnați să candideze pentru primării. Ca atare, la Cluj Napoca doamna Cristea este candidata noastră, în acest moment. Sigur că în orașele și localitățile în care PSD are deja primari în funcție, tot ei vor rămâne să mai candideze pentru un mandat, atâta timp cât își doresc acest lucru”, a subliniat Lăpușan. Așadar, în cazul în care nu intervin alte probleme/renunțări, lista candidaților PSD pentru cele  mai importante primării din județul Cluj arată în felul următor: Cluj Napoca – deputatul PSD Aurelia Cristea; Turda – președintele organizației PSD Cristian Matei; Câmpia Turzii – primarul actual Radu Hanga; Dej – primarul actual, Costan Morar; Gherla – viceprimarul actual Ioan Nesălean; Huedin – liderul organizației locale Marius Fărcaș (propunerea în ceea ce-l privește nu este încă sigură).  În tot județul, PSD are în prezent un număr de 23 de primari. Remus Lăpușan a apreciat că după alegerile din 2016, acest număr va crește, pentru că, susține el, în ciuda problemelor penale cu care se confruntă unii lideri de la centru, credibilitatea PSD ar fi în creștere> „La nivelul județului, sondajele arată că putem obține un scor electoral între 28% și 38%, ceea ce este destul de bine”. Tot Lăpușan a adăugat că pentru Primăria Cluj Napoca vom avea surprize mari, la alegerile din 2016, deoarece vom avea mai mulți candidați decât s-a preconizat până în acest moment.

Nimic oficial pentru Consiliul Județean

Dacă la Primărie situația pare clară deocamdată pentru PSD, la Consiliul Județean lucrurile stau altfel. Președintele Remus Lăpușan a explicat că își dorește încă un mandat de consilier județean, dar că nu vrea să preia președinția acestei instituții. „Având în vedere că din 2016 președintele  va fi ales dintre consilierii județeni, consider că acum e mai important să avem o echipă puternică cu care să defilăm în cursa alegerilor. Apoi ne vom gândi și la omul care va ocupa acestă funcție.  Eu vreau doar un mandat de consilier, dar avem oameni cu experință care ar putea fi numiți oricând în funcția de președinte. Îl avem pe domnul Valentin Cuibus (consilier județean și șef al Inspectoratului Școalr Județean), pe domnul deputat Corenl Itu și nu doar pe ei”, a comentat Lăpușan. El a mai adăugat că până la finele lunii noiembrie, vor avea listele complete cu candidaturi pentru Primărie și Consiliul Local, precum și pentru Consiliul Județean. Interesant este că PSD nu exclude poibilitatea alierii cu alte partide, în vederea susținerii unui candidat comun. Cu alte cuvinte, Aurelia Cristea ar putea fi susținută și de ALDE, de UNPR și nu numai. În afara PNL, care reprezintă o reală opoziție pentru social-democrați, se pot face alianțe cu oricare alt partid, a comentat Lăpușan.

 

 

Un comentariu

  1. mare om mare caracter.
    cum ne explica ea acum ceva vreme de ce nu e bine sa il cerceteze pe Sova ca e om bun, si a votat impotriva ridicarii imunitatii.

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare