Închide

Schimbări la vârf la Facultatea de Arhitectură. Șerban Țigănaș, favorit să îi ia locul fostului decan Adrian Iancu

ActualitateAdministrație by Luminiţa Silea - iul. 24, 2020 2 2391

Arhitectul Șerban Țigănaș a confirmat că va candida pentru un mandat de decan al Facultății de Arhitectură și Urbanism, după ce recent, arhitectul Adrian Iancu și-a dat demisia.

El spune că, probabil, alegerile vor urma să aibă loc în luna septembrie și că își va depune candidatura pentru un mandat în fruntea Facultății, după ce a fost abordat de colegii din interiorul instituției care i-au semnalat că va fi susținut pentru o astfel de funcție. „Aveam un alt traseu în minte, însă merită încercat. Am semnale de susținere de la colegi care spus că și-ar dori să facem ceva împreună”, a spus Țigănaș.

Arhitectul, profesor în cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism, spune că în timpul mandatului lui Iancu în fruntea instituției a simțit o direcție bună, însă că aceasta a fost posibilă și datorită celor din interiorul instituției.

Țigănaș este în prezent și secretar al Uniunii Internaționale a Arhitecților.

Surse apropiate redacției au spus că demisia lui Iancu a avut legătură cu anumite disensiuni și neînțelegeri în interiorul Facultății. Felul în care a condus Facultarea de Arhitectură a permis formarea de grupări și găști interne și i-a făcut pe cei din intorior să simtă că sunt la cheremul unui șef, nu parte a unei echipe.

Aceleași surse au pus în discuție legitimitatea lui Iancu în comisia de urbanism a Primăriei, acum că nu mai este decan, mai ales că el e reprezentant al Facultății în această comisie. Despre acest aspect, Țigănaș, el însuși membru în trecut în această comisie, a spus că, de obicei, ține de Consiliul Local, forul care aprobă componența și nu de faptul că o instituție îl susține sau nu în continuare pentru a face parte din respectiva comisie.

Chiar s-au avansat speculații că atitudinea lui Iancu din comisia de urbanism a Primăriei a atras după sine plângeri la instituțiile anticorupție, direct la București. DNA București nu ne-a confirmat până la publicarea acestui material existența unui astfel de dosar.

2 comentarii

  1. Sursa nu a spus si ca acele găşiti exista de când lumea si pământul. Sau ca un subiect de tensiune e absenteismul notoriu a lui Herr Tiganas si insistenta lui Iancu ca profesorii sa isi tina orele pentru care sunt plătiți. Generos. Din bani publici.
    Daca vorbiti de legitimitatea persoanelor din comisia de urbanism verificări cine sunt cei abilități de registrul urbanistilor si cine nu. Ar fi un subiect interesat.

  2. Sursa nu a spus ca subiectul de tensiune a fost absenteismul notoriu a lui Herr Tiganas? Iancu prea insista sa isi tina profesorii orele pentru care sunt plătiți. Generos. Din bani publici.

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.