Închide

Scandal la Festivalul Turcesc din Cluj, vizitatorii primesc publicație politică, Primăria dă amendă

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 16, 2017 0 298

A ieșit scandal la festivalul turcesc de pe platoul Sălii Sporturilor din Cluj-Napoca, unde în acest weekend a fost distribuită o publicație politică, sutelor de vizitatori. Primăria i-a amendat pe organizatori.

 

Sutele de vizitatori ai Festivalului Turcesc ce a început vineri și se încheie azi pe platoul Sălii Sporturilor din Cluj-Napoca au primit exemplare gratuite din ziarul Zaman, în limba română –

Primăria i-a amendat pe organizatori – trei asociații și le-a cerut să înceteze distribuirea ziarului. Amenda a fost dată pentru nerespectarea scopului manifestării și pentru lipsa autorizației pentru distribuirea de publicații. În plus Primăria a cerut „în mod expres” organizatorilor festivalului turcesc să păstreze caracterul multicultural al manifestării și să înceteze „distribuirea de publicații cu caracter politic”.

Conform Mediafax, ziarul „Zaman – România”, care conţine articole pro-Fethullah Gulen şi sunt critice la adresa președintelui în funcție Recep Tayyip -Erdogan, este e distribuit gratuit vizitatorilor în sute de exemplare, cu titlu gratuit. Unul dintre organizatori, fundaţia Lumina, e apropiată de clericul Gulen, oponent al preşedintelui Turciei, după cum precizează agenția de știri, care adaugă că un exemplar al ziarului se regăsește în fiecare pachet de cumpărături de la fața locului. „Publicaţia conţine pe prima pagină un interviu acordat „The Washington Post” de către clericul Fethullah Gulen cu titlul „Turcia pe care nu o mai recunosc”, articole despre Gulen şi misiunea sa, despre mişcarea socială „Hizmet” a clericului turc, precum şi o serie de articole care denunţă tortura în masă din Turcia, abuzurile săvârşite de autorităţile turce după puciul eşuat de anul trecut şi texte critice la adresa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan”, precizează agenția.

Reprezentanții ziarului nu au putut fi contactați pentru o poziție; numărul de telefon de pe pagina de Facebook a ziarului – pe site-ul acestuia nu se găsește decât o adresă de e-mail – pare a nu fi în serviciu.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare