Închide

FOTO/VIDEO Ploaie, curcubeu şi petreceri în week-end la Electric Castle. Plus: cum se vede, de sus, domeniul festivalier Banffy

ActualitateFestivalMuzica by Kristina Reştea - iul. 16, 2017 0 683

Soare, ploaie, puţin soare, curcubeu, ploaie, noapte, cer senin, câţiva stropi de ploaie. Şi muzică de peste tot (sunt 9 scene la Bonţida), printre luminiţe, cu decor de castel bătrân şi, pe alocuri, şi cu noroi, fiindcă deja e „brand” de EC. Cam aşa a fost sâmbăta la Electric Castle, când, potrivit numărătorii organizatorilor, s-au stabilit noi recorduri la Electric Castle: 42.000 de fani i-au urmărit cei peste 50 de artiști din programul zilei, cu headlineri precum Architects, Alt-J sau Duke Dumont.

Nu e tocmai ideal pentru toată lumea să înfrunte ploaia, dar, mai veseli sau mai încurcaţi, festivalierii sunt pregătiţi: imediat ce plouă, pelerinele apar rapid din gentuţe şi uniformizează dress code-ul de festival. O altă posibilă soluţie de a scăpa de ploaie: fugi în „Hangar” (aici e o scenă acoperită). „Ce mare succes are Osaka”. „Onuka”, corectează cineva. Dar iese şi curcubeul, aşa că imediat se mai înseninează. Participanţii au de ales între scene, cu o trupă sau un DJ, sau pot să se trântească pe vreun pouf din zonele de relaxare.

Atmosferă şi muzică:

Cum se vede domeniul festivalier, din roata mare care îţi oferă o alt fel de panoramă:

A fost varietate de stiluri muzicale: de la electro până la rock, jazz și reggae.

Alt-J au avut pentru fani un mesaj legat de libertate – mai precis, de acea formă de libertate adusă de educație și deschiderea spre nou: „Muzica noastră s-a născut pe vremea când eram studenți la Cambridge; atunci, la facultate, am plecat din orașele noastre, de lângă familiile noastre, pentru a descoperi noi idei și noi oameni”. Lumea s-a adunat pentru concertul COMA și la Subcarpați fanii au fost prezenţi în număr considerabil. „Facem muzică independentă, vă mulţumim că ne sunteţi alături”, au transmis artiştii de pe scenă.

Găseşti şi show-uri cu fulgere pe domeniul de la Bonţida:

Ce faci în ultima zi de Electric Castle 2017

Line-up ultimei zile are drept cap de afiș un artist de șase ori nominalizat la premiile Grammy pentru producțiile sale muzicale și de trei ori câștigător al celei mai mari competiții globale dedicate DJ ilor: deadmau5 este unul din cei mai mari producători ai genului progressive house și vine la Electric Castle, la puțin timp după lansarea a două noi albume.
Ajuns la Cluj cu o zi înaintea show-ului de la castel, el și-a petrecut ziua de sâmbătă vizitând obiective turistice din oraș, mergând la cumpărături și făcând grătare, au povestit organizatorii. Un alt nume așteptat este TrentemØller, cunoscut pentru atmosfera pe care o face la concerte. Cu o carieră începută în stil indie rock, Anders TrentemØller s-a dedicat muzicii electronice și a monopolizat ani de-a rândul topurile muzicale din Danemarca, după ce albumul său de debut „The last resort”, a ajuns rapid pe locul I în topuri internaționale. Pentru fanii stilului indie rock, numele care nu trebuie ratat astăzi este Franz Ferdinand. Celebra trupă revine pe scena muzicală după o pauză de 3 ani, iar la Electric Castle va avea singurul concert confirmat oriunde în Europa de Est. Cu o carieră de 15 ani, cu nominalizări la Grammy și câștigători ai multor Brit Awards, britanicii vin la festival cu cele mai cunoscute hituri ale lor. „Take Me Out”, „Walk Away”, „Ulysses” vor răsuna la castel.
Organizatorii mai precizează că deşi duminică este ultima zi de festival, ultimul autocar va pleca din Bonțida spre Cluj abia luni la ora 13. Până atunci, petrecerea va continua pentru o ultimă noapte electrică: scenele Dance Garden by Burn, Hangar by BT și The Roots by Captain Morgan se închid luni la ora 6 dimineața, cei mai „rezistenți” dintre participanți putând apoi să danseze la Booha Mansion până la ora 8 și în fața scenei The Pitch.

 • author photo two

  Kristina Reştea

  Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare