Închide

Scandal într-un tren din Cluj, un călător a provocat scandal și l-a înjunghiat pe un altul

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 26, 2022 0 4715

Scandal într-un tren din Cluj, un călător a provocat scandal și l-a înjunghiat pe un altul.

Faptele s-au petrecut în 31 august în jurul orei 17 iar călătorul scandalagiu a fost condamnat în urmă cu câteva zile la închisoare cu executare pentru nu mai puțin de trei infracțiuni.

Inculpatul are 60 de ani și a fost amendat pentru tulburarea liniștii publice de nu mai puțin de 12 ori în ultima vreme; de asemenea, are antecedente penale, fiind condamnat pentru omor. Acesta, înarmat cu un cuțit, a înjunghiat un alt călător în regiunea toraco-lombară stânga, provocându-i leziuni traumatice ce au necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale, în prezența mai multor călători, aceasta după ce a făcut scandal în vagon, în așa măsură încât aproape toți ceilalți călători, cu excepția unei tinere, s-au refugiat în alt vagon.

Iată cum sunt relatate faptele în motivarea de condamnare a instanței Judecătoriei Turda:

În 31 august 2022, în jurul orei 17, în timp ce se afla într-un tren cu destinația Cluj-Napoca, unul dintre călători, identificat ulterior în persoana inculpatului, a început să provoace scandal și să înjure. Persoana vătămată, care călătorea cu acelaşi mijloc de transport i-a solicitat inculpatului să înceteze, însă acesta a continuat scandalul și înjurăturile.
În aceste împrejurări, eprsoana vătămată a dorit să se deplaseze într-un alt vagon, trecând pe lângă inculpat care l-a înjurat de mamă. Între inculpat şi persoana vătămată s-a declanşat un schimb de replici, după care au început să se îmbrâncească. În timp ce se îmbrânceau, persoana vătămată a observat că inculpatul avea un cuțit cu lama deschisă în mână, astfel că l-a lovit pe inculpat cu capul în zona feței, după care a vrut să se deplaseze într-un alt vagon, ieşind pe hol.
Inculpatul însă s-a deplasat după acesta și l-a înjunghiat cu cuțitul în zona rinichiului stâng, strigând că îl va omorî. Persoana vătămată a luat geanta unei persoane de sex feminin pentru a se apăra de loviturile de cuțit, s-a retras și a reușit să iasă din vagon, după care a ținut ușa vagonului să nu vină inculpatul după aceasta. Inculpatul a lovit cu piciorul ușa vagonului încercând să o spargă pentru a ajunge la persoana vătămată.
Văzând atitudinea inculpatului, de frică toți călătorii s-au deplasat într-un alt vagon cu excepția unei tinere. Ulterior inculpatul s-a calmat.


Potrivit procesului încheiat în data de 05.09.2022 (fila 49 d.u.p.) se reţine că inculpatul a fost sancţionat contravenţional în ultimul an, întocmindu-se 12 procese verbale de contravenţie pentru diferite abateri prevăzute de Legea ordinii și liniștii publice, 61/1991. Inculpatul este o persoană predispusă la comiterea de scandaluri, a apreciat instanța. ”Afirmaţiile inculpatului nu au corespondent în probaţiunea administrată. Inculpatul este o persoană este predispusă a face scandal când circulă cu trenul”.
Instanţa reţine că inculpatul este o persoana predispusă spre a face scandal, în trecut fiind condamnat inclusiv pentru omor.

Inculpatul a fost condamnat la un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violențe, șase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de de port fără drept de obiecte periculoase și respectiv un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, contopute la un an și șase luni de închisoare, în regim de detenție.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare