Închide

Scădere considerabilă, în continuare, a numărului de turiști care vine la Cluj în contextul pandemiei. Clujul nu și-a revenit încă nici la nivelul începutului de an

ActualitateTop News by Actual de Cluj - nov. 20, 2020 0 157

Scădere considerabilă, în continuare, a numărului de turiști care vine la Cluj în contextul pandemiei. Numărul e semnificativ mai mic în această lună față de aceeași perioadă a anului trecut, dar și față de luna trecută.
În luna septembrie, cea mai recentă pentru care există cifre, numărul de turiști care au sosit în Cluj a ajuns la peste 32.700, în scădere cu aproape 50% față de luna septembrie a anului trecut, dar și cu 14% față de luna precedentă, august. Numărul turiștilor e mai mic chiar și decât în primele luni ale acestui an, înainte să fie instituite limitări ale deplasării populației, în contextul pandemiei de coronavirus.

Numărul de nopți de cazare a ajuns în primele nouă luni ale acestui an la 356.000, doar o treime din cele de anul trecut.

Să mai menționăm, singurul indicator care a rămas nemodificat de pandemie, în ce privește turismul la Cluj, e durata șederii – și în pandemie, turiștii care au ajuns în Cluj au stat în medie doar două zile, la fel ca înainte, cunoscut fiind faptul că județul este mai degrabă o destinație de turism de business.
Să mai menționăm, indicele de utilizare a locurilor de cazare, în septembrie, a fost de 21% – adică patru locuri din cinci au rămas neocupate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu