Închide

Sat medieval în centrul Clujului, de mâine

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 20, 2015 0 287

Sat medieval în centrul Clujului de mâine, în cadrul Zilelor Culturale Maghiare.

Satul Medieval se deschide mâine pe pietonala Potaissa din centrul Clujului, în cadrul Zilelor Culturale Maghiare, cu cavaleri, soldați, muzicanți și menestreli, dar și obiecte specifice, cum ar fi căruţele de epocă, corturile construite cu tehnicile meşteşugăreşti ale vremii, cuşca infamiei, butucii din lemn, corturile cavalereşti, catapultele şi balistele, scuturile şi alte elemente de decor.

Regele Matei Corvin, căruia îi plăcea să se amestece deghizat în mulţime, va fi reprezentat de un manechin uriaş, care se va îmbrăca zilnic de două ori în straie regale şi va defila pe muzică, însoţit de un alai medieval, între strada Potaissa şi piața Unirii. Satul medieval e deschis până în 23 august.

Tot pe strada Potaissa, mâine înainte de prânz bucătarii vor începe prepararea unei tocănițe din carne de vită sură ungurească și frecăței de Hortobágy. Demostrația de gătit va fi urmată de o degustare. Evenimentul gastronomic, la care va participa activ și maestrul bucătar Barabás Zoltán, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale Ungare de Gastronomie, face parte din programul Cortului de Turism al Ungariei, care găzduiește pe strada Mihail Kogălniceanu și degustări de produse tradiționale ungurești – de la cârnați de Gyula la pălincă ori gem de prune din Bereg – precum și diverse activități interactive.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare