Închide

Șantierul din oraș dă peste cap transportul în comun. „Întâmpinăm mari dificultăți în respectarea graficelor”

Administrație by Actual de Cluj - apr. 27, 2015 1 418

Au început să modernizeze străzi din centrul Clujului și au dat traficul peste cap: mai multe stații de transport în comun au fost mutate din cauza traficului supraaglomerat cauzat de lucrările la străzile Horea și Memorandumului.

Acestora li se adaugă și alte lucrări pe străzi din oraș, de exemplu pe Plopilor, astfel că acum Compania de Transport Public arată că e nevoită să facă modificări pe trasee, „traficul general supraaglomerat produce ambuteiaje și blocaje în circulație, mai ales în intervalele orare de vârf”, explică CTP.

În consecință compania de transport a mutat câteva stații „și întâmpină mari dificultăți în respectarea graficelor de circulație, din cauza majorării timpului de parcurs pe majoritatea liniilor de transport”, precizează compania. De exemplu, stația Cloșca de pe strada Horea pentru liniile de autobuz și troleibuz pe sensul spre piața Gării a fost mutată după peronul de tramvai, în dreptul bisericii Sf. Nicolae, de la numerele 44-46.

O altă stație importantă, cea de pe Memorandumului, a fost mutată deja – o parte dintre troleibuze opresc după intersecția cu Emil Isac, iar altele, inclusiv autobuzele, opresc la stația Sora, care a fost extinsă.

Alte lucrări ce afectează transportul în comun din oraș sunt cele la podul Nadăș – aici au fost reluate lucrările la linia de tramvai iar din urmă cu o săptămână, din 20 aprilie, aici a fost suspendată circulația tramvaielor pe liniile 100 și 102, practic ambele ce leagă Iris de restul orașului. Transportul pe linia 100 va fi asigurat până la finalizarea lucrărilor cu autobuze, în vreme ce posesorii de abonamente pe linia 102 vor călători până în piața Gării cu linia 101 de tramvaie din Mănăștur, iar de aici – cu linia 100 de autobuze.

Un comentariu

  1. Asa se lucreaza la noi, se sparg toate drumurile de-odata ca sa parcurgem un km intr-o jumatate de ora, ca sa ne trezim cu 3 ore inainte pentru a ajunge la timp la servici. Prima data a inceput Memorandumului si uitati ce s-a intamplat, oamenii sunt blocati in locuinte, apoi a inceput Horea si azi dimineata venind din manastur am avut marea surprindere(dupa ce am stat la un ambuteij o ora) sa vad ca inca o strada este sparte si anume strada Avram Iancu sa nu mai vorbim de faptul ca se lucreaza si la liniile de tranvai in manastur. Eu nu vreau sa spun ca este un lucru rau ca se lucreaza dar nu aceasta e organizarea, daca incepi sa lucrezi la o strada lasa varianta ocolitoare libera ca sa se poate circula cel putin pe acolo nu spargi toate. Dar asta e organizarea conducatorilor nostri, strang din cur ca nu pot termina toate lucrarile pena la vara cand orasul teoretic va fii invadat de turisti…pana acum au dormit

Scrie un comentariu

Tags

Articole similare