Închide

Salariile din învățământ vor fi majorate cu 10% din 1 ianuarie 2023, dar nu mai mult decât în grila de salarizare prevăzută de Legea 153/2017 – proiect de ordonanță de urgență / Lista salariilor de bază pe fiecare funcție, vechime și grad didactic

EducaţieTop News by Actual de Cluj - dec. 06, 2022 1 267

Salariile din Educație vor fi majorate cu 10% în anul 2023, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență publicat marți de Ministerul de Finanțe, înainte de vacanța de Ziua Națională. Proiectul prevede creșterea cu 10% a salariilor în întreg sectorul angajaților la stat.
Documentul prevede prorogările, abrogările sau amânările pe care Guvernul le va face înainte de adoptarea bugetului pentru a evita cheltuieli cu impact bugetar mare.

În urmă cu exact o lună, ministrul Educației, Ligia Deca declara că se discută creșterea salariilor profesorilor de la 1 ianuarie 2023, dar că procentul de majorare este încă în discuție. Cu toate acestea, nicio altă declarație nu a mai fost făcută pe acest subiect de vreun alt oficial guvernamental sau de către sindicatele din învățământ.

Salariile cadrelor didactice ar fi trebuit să crească până la nivelul grilei de salarizare din 2022 încă din anul 2020, dar majorarea a fost succesiv amânată de Guvernele Orban și Cîțu, iar anul trecut Guvernul Ciucă a aprobat două creșteri de câte 4 procente. Proiectul de ordonanță de urgență pus acum în dezbatere arată creșterea acestor salarii în învățământ, ca și în celelalte sectoare bugetare, arată edupedu.ro.

Un comentariu

  1. De ce ne credeți atât de prosti pe profesorii acestei tari ce este condusa de către o clica totala de analfabeți și inculți. Eu vor sa majoreze doar cu 4.3% pentru ca nu mai au bani. Și au cumpărat mașini de lux, pe timp de criza. Salariile majorate cu 4% nici nu se cunoaște, este mai mult o amăgire și o bătaie de joc din sistemul de învățământ. Un guvern plin de analfabeți și inculți ce nu au treaba cu acest sistem. Rușine acest catastrofal guvern împuțit și mizerabil.. Dictatorial.

Scrie un comentariu