Închide

Ce viteze medii vor avea trenurile Intercity care vor circula din 11 decembrie: între Cluj și București, viteza medie e sub 57 km/h

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 06, 2022 0 563

​Din 11 decembrie revin, după opt ani de pauză, trenurile Intercity, dar partea anormală este că unele dintre ele vor fi mai lente decât trenurile InterRegio, deși biletele vor costa cu 15-20% mai mult, arată o analiză hotnews.ro. În plus, pe trenurile IC vor fi puse vagoane modernizate care în prezent circulă pe trenuri IR, deci nu vor fi vagoane nou-nouțe. CFR Călători promite și internet WiFi.

”Nu avem, din păcate, infrastructura potrivită pentru trenuri IC și nici vagoane foarte noi. Plus că, mai ales în Transilvania, sunt sute de km unde viteza medie comercială poate atinge cel mult 55 km/h”.

Cele mai rapide vor fi trenurile IC dintre București și Constanța și între Brașov și Constanța. De la Cluj la București viteza medie va fi de sub 57 km/h. Trenul IC 531 va face 10 ore și 17 minute pe cei 626 km dintre București și Arad, în timp ce trenul internațional Ister, IR 472, va face 10 ore și 13 minute prin Sibiu, pe o rută de 599 km. Trenul IC va staționa 16 minute la Teiuș, unde se desprinde ramura spre Cluj. Între Arad și București trenul IC va face 10 ore și 33 minute, pentru că oprirea la Teiuș va fi de 33 minute, trenul primind vagoane de la Cluj. Viteza medie va fi de 59 km/h pe tot traseul și de 55 km/h între Teiuș și Brașov. Între Arad și Teiuș viteza medie va fi de 66 km/h. Între Cluj și București, trenul IC are o viteză medie de 58 km/h, iar la întors de 57 km/h.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu