Închide

„Să-și dea el demisia” – așa i-a răspuns lui Alin Tișe, șeful Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 12, 2016 0 949

Șeful Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Dan Tămaș, este primul din tabăra PSD, căruia i se cere, oficial, demisia, după ce PNL-istul Alin Tișe a fost instalat la șefia Consiliului Județean Cluj.  Motivul invocat de Tișe se leagă de ultimele relatări din presă, privind faptul că unii angajați ai insituției conduse de Tămaș ar consuma din norma de hrană a copiilor instituționalizați.  Reacția lui Daniel Tămaș: „Să demisioneze el din funcția de președinte”.

„Având în vedere aspectele sesizate în mass-media, reclamate în mod punctual de liderul de sindicat al D.G.A.S.P.C. Cluj – d-nul Ioan Rusu, imaginea Consiliului Județean Cluj este grav afectată. Astfel, având în vedere constatarea nemijlocită că, din banii alocați pentru fiecare copil instituționalizat (o medie de 14 lei/copil/zi), angajați ai Direcției consumă din norma de hrană a copiilor, folosindu-se personalul instituției pentru prepararea hranei, aspect deosebit de grav, președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, i-a solicitat azi, în mod direct, demisia directorului D.G.A.S.P.C. Cluj” – se arată în comunicatul transmis de Consiliul Județean Cluj.

Potrivit surselor Actualdecluj.ro, Alin Tișe ar fi discutat în particular cu Daniel Tămaș, cerându-i în mod deschis să demisioneze. Contactat de Actualdelcuj.ro, Daniel Tămaș susține că nu l-a întâlnit în viața lui pe Alin Tișe și că discuția pe tema demisiei s-ar fi purtat telefonic. „Prima dată m-a sunat consiliera lui, una Ligia nu știu cum, care mi-a înșirat tot felul de aberații, acuzații fără nici un suport. Apoi m-a sunat președintele Alin Tișe și mi-a cerut să îmi dau demisia. Eu i-am zis să-și dea el demisia din funcția de preșdinte. Ce crede, că e tot în perioada 2008-2012 când făcea numai ce voia el. Au trecut vremurile acelea”, s-a revoltata Tămaș. El spune că toate problemele semnalate de liderul de sindicat Ioan Rusu ar fi niște speculații ieftine. „Domnul Rusu a cumulat pensia cu salariul, acum trebuie să plece și să-și vadă de pensia lui. El e cercetat pentru delapidare, iar angajații s-au îndepărtat de el. Acum se constituie un alt sindicat. Eu sunt gata să răspund pentru toate problemele semnalate în cadrul instituției pe care o conduc. S-au mai făcut și alte plângeri în ceea ce mă privește. Nimc nu s-a dovedit. Dosarele în care am fost cercetat au fost clasate, tomcai că nu există nici o probă că eu aș fi greșit cu ceva. Dimpotrivă, eu sunt cel care am venit și am făcut ordine în această instituție”, a comentat Tămaș (foto jos, ziardecluj.ro).

dan_tamas19-eo_0

Reamintim că în ultimii patru ani, Daniel Tămaș s-a aflat în centrul mai multor scandaluri mediatice. În 2012, când USL a preluat șefia Consiliului Județean (Horea Uioreanu PNL – președinte și Ioan Oleleu  PSD – vicepreședinte), s-au făcut presiuni imense pentru ca vechiul director, Nicoleta Molnar, să fie înlăturată, pentru ca Tămaș (apropiat al lui Ioan Oleleu), să-i poată lua funcția. În ciuda reacțiilor vehemente din interiorul instituției, a relatărilor din presă care indicau comportament îndoielnic al lui Tămaș, el a fost, totuși, numit pe post (după ce, desigur, în prealabil a dat un concurs).

Alin Tișe a transmis că va verifica absolut toate aspectele sesizate de liderul de sindicat al D.G.S.P.C. Cluj, Ioan Rusu, atât în petiția transmisă Consiliului Județean Cluj, cât și în articolele apărute în mass-media.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu