Închide

Să cumperi sau nu un apartament? Ce sfaturi dau specialiștii pentru achiziția unei locuințe în plină pandemie și efervescență imobiliară

ActualitateEconomie by Actual de Cluj - iul. 24, 2021 0 2411

Prețurile cerute pe apartamente cresc de la o lună la alta, accesul la finanțare este convenabil, iar românii vin după un an de lockdown și restricții, în care și-au putut reconsidera prioritățile și face planuri de mutare. Ai nevoie de o locuință, te pregătești să faci marele pas pentru un „acasă” ori te gândești la o achiziție? Specialiștii consultați de Economedia.ro ne fac o schiță a pieței și ne spun care sunt elementele de care să ții cont pentru o eventuală achiziție rezidențială. Vă aducem câteva perspective din diverse zone conectate la piața imobiliară.

Piața rezidențială e „pe val” și tu vrei să te muți acasă. Cumperi sau nu cumperi acum?

Dacă vă gândiți în această perioadă la achiziționarea unui apartament, ne aflăm într-un moment la fel de bun sau prost ca oricare altul pentru un astfel de pas, spune Irina Chițu, analist bancar și director Finzoom, companie de servicii financiare. De ce? „Decizia de cumpărare se ia în funcție de situația fiecărei persoane, nu doar de situația de pe piață”, subliniază Chițu. Și detaliază. „În cazul în care ai nevoie de credit, acesta e un moment bun pentru cumpărare dacă creditul te ajută. Un credit ar trebui fie să te ajute să reduci cheltuielile pe care le ai acum, fie să te ajute să să îți crești veniturile, în cazul în care cumperi ca să închiriezi”, menționează Chițu.

Citește articolul integral pe economedia.ro

Sursa foto: Radiocluj.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare