Închide

S-au reluat lucrările de modernizare a drumului județean 161 (DN16) – Gădălin-Bonțida-DN1C cu un nou constructor – anunță Consiliul Județean Cluj

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mart. 14, 2023 0 432

Consiliul Județean Cluj a reluat, în vederea finalizării, lucrările de reabilitare și  modernizare a drumului județean 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C. Acestea vizează un tronson în lungime de aproape 17 kilometri, situat între drumul național DN 16, pe direcția Gădălin, și drumul național DN 1C, pe direcția Bonțida.

Potrivit CJ Cluj, lucrările constau într-o serie de operațiuni complexe ce se vor finaliza prin așternerea de covor asfaltic în două straturi – binder şi strat de uzură, lucrări de marcaje și semnalizare rutieră, etc. De asemenea, urmează a fi reabilitate cinci poduri și vor fi realizate stații pentru transportul în comun.

În această etapă se execută lucrări de realizare a acceselor la proprietăți, podețe și trotuare. De asemenea, a fost construit un pod provizoriu peste râul Someș, ca variantă ocolitoare, în vederea demolării vechiului pod și pentru construirea unuia nou.

Valoarea investiției este de 32.303.622,10 lei, fără TVA, din care 98% este asigurată din fonduri europene și 2% din bugetul Consiliului Județean Cluj. Termenul de finalizare a lucrărilor este de maxim 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a acestora, respectiv 20 ianuarie 2024.

Lucrările de modernizare pe acest drum județean au fost oprite ca urmare a rezilierii contractului încheiat cu Asocierea Operes SRL – Societatea Napoca SA din cauza nerespectării de către aceasta a clauzelor contractuale asumate, fiind necesară, astfel, organizarea unei noi licitații de execuție a lucrărilor. Lucrările reluate acum sunt parte a proiectului ,,Rest de executat pentru continuarea lucrărilor la obiectivul: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea și reabilitarea DJ 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C de la km 0+000 la km 16+933.

Noul constructor este  Asocierea Far Foundation SRL – Drumserv SA iar termenul de finalziare a modernizării este finalul lunii ianuarie 2024.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu