Închide

S-au liniștit apele în USR Cluj. Pentru moment. Cine e noul președinte

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 21, 2018 0 2060

Disputele interne din USR Cluj s-au domolit, pentru moment, în urma alegerilor desfășurate ieri, care au rezultat cu desemnarea unui președinte oficial, în persoana lui Cătălin Sălăgean (fost secretar al USR la nivel național, foto jos). Mandatul său va dura până în iunie, 2019, când se vor organiza din nou alegeri interne pentru stabilirea unui alt Birou de Conducere care va prelua sarcina obținerii unor rezultate cât mai bune la alegerile electorale prezidențiale din decembrie 2019 și la alegerile locale și parlamentare din 2020.

Deși la nivelul organizației clujene a USR erau antamați mai mulți candidați – din taberele parlamentarilor Mihai Goțiu și Emanuel Ungureanu – în final și-au înscris candidaturile doar Cătălin Sălăgean și Mona Varga (cunoscută în tagma #rezist). Sălăgean a câștigat fără probleme președinția USR Cluj, mai ales că el s-a bucurat de susținerea fostului președinte al organizației, Elek Levente. În august, Elek a demisionat din funcția de președinte, nemulțumit de drumul pe care o apucase USR Cluj. Fără să ofere prea multe detalii, el aprecia că USR nu mai respectă setul de valori cu care pornise la drum în 2016 și avea pretenția ca tot Biroul de Conducere al Organizației să demisioneze. N-a demisionat decât el, iar discuțiile pe marginea împărțirii conducerii la nivelul organizației s-a transofrmat într-o reală dispută între liderii acestei formațiuni, potrivit informațiilor Actual de Cluj. În prezent, Elek Levente susține că e dispus să îi acorde credit lui Cătălin Sălăgean, în ipoteza că acesta va reuși să reașeze lucrurile în partid și să construiască o echipă credibilă pentru alegerile locale din 2020. „Am încredere în Cătălin, dar am văzut prea multe deja în doi ani de politică, ca să îmi permit să spun că am încredere 100%. Sper să aibă capacitatea să reașeze lucrurile pe valorile cu care am plecat la drum în 2016. Să mențină filiala pe primul loc si să construiască o echipă validă si credibilă pentru locale. Deocamdată, are sprijinul meu, dar nu necondiționat. În ce mă privește pe mine, voi continua mandatul la nivel național (este primvicepresedinte al USR – n.red) unde am în plan să introduc niște standarde de etică și moralitate pe care le consider absolut necesare pentru USR”, a transmis Elek.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare