Închide

S-au deschis înscrierile pentru Competiția Locală dedicată cineaștilor clujeni, la ediția din acest an a TIFF

Cultură by Actual de Cluj - mart. 13, 2023 0 70

S-au deschis înscrierile pentru Competiția Locală dedicată cineaștilor clujeni, la ediția din acest an a festivalului de film Transilvania.

Astfel, cineaștii, artiștii vizuali și creatorii de conținut video născuți sau care trăiesc în Cluj-Napoca se pot înscrie în Competiția Locală a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care are loc în acest an între 9 și 18 iunie. Ajunsă la cea de-a 14-a ediție, inițiativa urmărește să descopere, să susțină și să promoveze talentele locale, prezentând și premiind filmele realizate de clujeni.

Înscrierile sunt deschise până în 20 mai.

Cele mai bune filme înscrise vor avea parte de o proiecție pe marele ecran și de o întâlnire cu publicul. Premiul Competiției Locale TIFF, în valoare de 1.500 euro, și servicii de producție în valoare de 15.000 de euro pentru următorul proiect de film al regizorului, vor fi oferite în urma votului juriului format din trei profesioniști din domeniu.

Pentru a fi eligibile, filmele înscrise în Competiția Locală nu trebuie să depășească 30 de minute. Vor fi acceptate doar producțiile realizate între 31 mai anul trecut și 20 mai anul curent, semnate de profesioniști sau amatori originari din Cluj sau care locuiesc, studiază ori lucrează în aria geografică a județului.

Până acum peste trei sute de filme realizate de cineaști clujeni aflați la început de drum au fost înscrise în Competiția Locală în ultimii ani.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu