Închide

S-a tot zbătut, dar tot a rămas fără funcția de subprefect

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mai 16, 2019 0 358

A considerat că nu se cuvine să fie înlăturat din funcție și a făcut tot ce i-a stat în putință ca să-și păstreze postul de subprefect. Cu toate acestea, Gyorke Zoltan (foto dreapta), nu mai poate exercita această funcție, având în vedere că a fost admis recursul formulat de Guvernul României, la sentința dispusă de Tribunalul Cluj.

Gyorke Zoltan fusese destituit din funcția de subprefect, prin Hotărâre de Guvern din 8 februarie, însă, Tribunalul Cluj i-a dat câștig de cauză iar el a fost repus în funcție. Guvernul României a formulat recurs, iar Curtea de Apel l-a admis, astfel că bucuria lui Gyorke Zoltan este întreruptă. El nu-și mai poate exercita funcția, având în vedere că decizia Curții de Apel este defintivă.

Gyorke Zoltan fusese înclouit în funcția de subprefect de Alin Danci,  fost jurist în cadrul Consiliului Judeţean Cluj. Gyorke Zoltan a mai deţinut funcţia de subprefect al judeţului Cluj mai puţin de un an, respectiv în perioada mai 2008 – martie 2009. Acesta a fost trecut ulterior în funcţia de inspector guvernamental iar în 2013 Guvernul condus de Victor Ponta a decis să-l demită şi din această funcţie. Gyorke Zoltan a atacat decizia în instanţă, obţinând câştig de cauză. Astfel, în iulie 2015 , Gyorke Zoltan a fost repus în funcţia de subprefect – arată ziarul Făclia de Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare