Închide

S-a desenat harta Electric Castle. Cum arată domeniul de la Bonțida, pregătit de muzică

ActualitateTop News by Kristina Reştea - iun. 12, 2015 1 3703

O suprafață de 10 ha, șase scene, încă două zone cu muzică și, desigur, decor de castel: s-a desenat harta ediției de 2015 a festivalului de la Bonțida. Evenimentul de vară care îi aduce la Cluj pe The Prodigy, Fatboy Slim, Rudimental și Parov Stelar începe în mai puțin de două săptămâni și are loc în perioada 25-28 iunie. Vezi AICI cum arată line-up-ul.

Față de 2014, suprafața pregătită în acest an pentru Electric Castle este de aproape două ori mai mare, spun organizatorii. Pe domeniul de la Bonțida se amenajează șase scene, două zone muzicale, spații pentru activitățile din agenda de festival (extra-muzică), un traseu de BMX, skate park și se pregătește zona de camping pentru festivalierii pregătiți să se instaleze la castel.

Pe teren va mai fi amenajată o zonă cu viniluri (unde poți să asculți, să iei și să faci schimb de discuri), dar și un fashion corner, cu workshopuri, expoziții și creații aduse de designeri români. În zona fostelor grajduri e program de cinema, cu proiecții de scurt-metraje pe timpul zilei, iar împreună cu cei de la Beard Brothers se anunță lecții de yoga pentru diminețile de dintre petreceri. „Eco Point” e punctul “verde” al locului, unde “îi încurajăm pe oameni să aibă grijă de castel și de împrejurimi”, spun organizatorii. Aici aduni, reciclezi și, dacă ai venit cu trenul sau cu bicicleta la Bonțida, poți să o și dovedești, pentru o tombolă cu premii. La Booha Mansion vor fi party-uri tematice.

„Cu tot cu camping, anul acesta avem cam 10 ha la dispoziție. Cei de la Transylvania Trust au reușit să podească fostele grajduri și interiorul castelului, s-au refăcut și căile de acces”, a precizat Andi Vanca, PR manager Electric Castle. Cât despre bilete, mai sunt disponibile 1.000 pentru fiecare dintre cele 4 zile ale festivalului (4000 în total). Un bilet costă 149 de lei. Vom avea în jur de 2.500 de invitați străini anul acesta, dintre care cei mai mulți vin din Marea Britanie. Sunt mulți și din Ungaria, dar vor fi mulți participanți și din afara Europei, ceea ce ne bucură, pentru că asta arată că festivalul devine unul cu adevărat internațional. Avem bilete vândute peste Ocean, în Statele Unite, în Japonia, în India, în Brazilia”, menționează Vanca.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.